Kayseri ve çevresinde hava sıcaklığı bu gece -1 ve yarın gece ise 0 derece civarında seyredecek. İç Anadolu’nun kuzey ve doğu kesimlerinde zirai don etkili olacak. Hava sıcaklıklarının azalarak kuzey ve iç kesimlerde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece altında seyretmesi, hafta ortasından itibaren artarak mevsim normalleri üzerine çıkması bekleniyor. Yeşihisar ilçesinde çiftçiler, ''Kabaklarda hafif hasar oldu. Sıcağı yiyince durum daha net belli olur.

Tuz Yolu ile Ketenlik Mevkii'nde kabaklar zarar gördü.”dediler. İlçedeki ziraat teknikerlerinden Ahmet Kafkas da , ''Kovalı köyünde sebze fidelerinde sıkıntı var. Bünyan, Sarıoğlan, Şefaatli, Yerköy ve Sivas'ın bazı ilçelerinde şeker pancarının ciddi anlamda zirai dondan etkilendiği belirtiliyor.”dedi.

Kovalı Muhtarı Hakan Burcu da, ''Kovalı’da elmalarda meydana gelen hasar sebebiyle İlçe Tarım Müdürlüğü Cuma günü gerekli incelemelerde bulunarak İl Müdürlüğüne bildirdik. Bugün de İl Müdürlüğünden ekipler gelerek raporu hazırlayacaklar. TARSİM poliçeleri olanlar hasar ihbarında bulunarak eksperlere gerekli çalışmaları yaptırmalıdır. İl Tarım’ın hazırlayacağı rapor kesinlikle TARSİM'i bağlamamaktadır.”dedi. Öte yandan Kayseri Hacılar İlçesi Beğendik Bağları Bölgesi'nde de bahçelerde vatandaşların erken diktiği fideleri don vurdu. (BGC)

Editör: Haber Merkezi