Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, ilçe sınırları içerisinde yer alan 19 ayrı mahallede toplam 52 mezar alanında Ramazan Ayı öncesi temizlik ile bakım çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Melikgazi İlçe sınırları içerisinde yer alıp bakım ve onarım ile her türlü ihtiyacının karşılandığı bölge mezarlıklarında öncelikle otların temizlendiğini ve ağaçlar ile diğer bitki türlerine bakım yapıldığını hatırlatan BaşkanDr. Mustafa Palancıoğlu“Melikgazi Belediyesi’ne bağlı toplam 52 adet mezarlık bulunmaktadır. Kıranardı, Hisarcık, Gürpınar, Turan, Mimarsinan, Bürüngüz ve Gesi bölgelerinde yer alan bu mezarlıkların, Melikgazi Belediyesince bakım ve onarımı yapılmaktadır. Bu alanlarda öncelikle Çevre Koruma Müdürlüğünce mezarlık girişlerinden başlayarak ara yollar ile genel bakımı yapıldı ve otlardan temizlendi. Nisan ayında başlayan bakım çalışması düzenli olarak devam edecektir. Özellikle Ramazan ayı öncesi temizlik ve genel bakım tamamlanacaktır. Bayramda vatandaşlar rahatlıkla mezar ziyaretlerini yerine getirebileceklerdir” dedi.

Mezarlıkların bakımı, onarımı ve temizliği için ekiplerin oluşturulduğunu ifade eden Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu, oluşturulan ekiplerce ağaçların sulanması için sulama tesisatları döşendiği, yürüyüş yollarının baskı asfalt yapıldığını ve otların temizlendiğini sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi