Pınarbaşı Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediyesi MHP Grup Başkanvekili Dursun Ataş, "PKK'lıların canına kıydığı bir evladımızın adının bir sokağa verilmesinden neden gocunuyorsunuz? Meclisimizden kanuna aykırı bir karar çıkartmayacak kadar belediyecilik bilgisine sahibim, bizim aldığımız kararda kanuna aykırı herhangi bir durum söz konusu değildir" dedi.

Ataş, İzmir'de Ege Üniversitesi'nde eğitim öğretim gördüğü sırada PKK'lılar tarafından şehit edilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun adının Pınarbaşı Belediyemizin Meclisi'nde oybirliği ile bir sokağa verildiğine dikkati çekerek '' Karar onay için Büyükşehir Belediyesi'ne gönderilmiştir. Büyükşehir Belediyesi'nin ilgili komisyonu tarafından da Çakıroğlu'nun adının verilmesine ‘siyasi’ olduğu gerekçesiyle olumsuz rapor verilmiştir. Konu Büyükşehir Belediye Meclisi'nde gündeme geldiğinde MHP grubu olarak bizler komisyonun raporuna itirazımızı dile getirdik. İsrail askerleri tarafından canına kıyılan Furkan Doğan'ın adının Talas ilçesinde bir mezarlığa verildiğini hatırlattım, Çakıroğlu için de hassasiyetlerimizin olduğundan bahsettim. Oylamaya geçildiği sırada 7-8 AKP'li meclis üyesi ret oyu vermek amacıyla el kaldırırken, diğer AKP'li meclis üyeleri çekimser kalarak el kaldırmamasına rağmen meclis toplantısına başkanlık eden Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mustafa Çelik, sanki herkes olumsuz yönde oy kullanmış gibi, ‘oy çokluğu ile reddine’ diyerek baskın bir çıkışla gerginliklerin fitilini ateşlemiştir. Bu bahsettiğim oylamayı da sakatlayan olay kamera kayıtlarından açıkça görülecektir. Bunun üzerine bizler Büyükşehir Belediye Meclisi'nde daha büyük bir tatsızlık yaşanmaması için ve Çelik'in tavrını protesto etmek için toplantıyı terk ettik’’ ifadelerini kullandı. Ataş, şunları kaydetti:

"Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada da gördük ki, Sayın Çelik bir Büyükşehir Belediye Başkanı'na yakıştıramadığımız üslupla ne mızıkçılık yaptığımızı bırakmış ne de kanun bilmezliğimizi bırakmış. Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun adını ilçemizde neden bir sokağa verdiğimizi konuyu kamuoyuna duyururken yapmış olduğum basın açıklamasında ifade etmiştim, ‘Hayatının baharında PKK’lılar tarafından şehit edilen Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun vatan ve millet sevgisine sahip çıkmak, Pınarbaşı olarak vatanımızın milletimizin bölünmez bütünlüğünden yana olduğumuzu göstermek maksadıyla Fırat’ımızın adını ilçemizde sokağa verdik’ demiştim. Her ne kadar Sayın Çelik kendince şehit tarifi yapsa da kimin şehit olup olmadığını Allah bilir. Sayın Çelik'in ‘Çakıroğlu Şehit değildir’ cümlelerinden hareketle soralım; Sayın Çelik, Fırat Yılmaz Çakıroğlu, vatanını ve milletini seven, öğrenim gördüğü üniversitede terör örgütünün aşırılıklarına itiraz eden yürekli bir Türk evladıyken PKK'lı hainlerce canına kıyılmış bir evladımızdır. Bizler de Pınarbaşı olarak vatanımızın milletimizin bölünmez bütünlüğünden yana olduğumuzu göstermek için adını bir sokağa verelim istedik. Kötü mü ettik? PKK'lıların canına kıydığı bir evladımızın adının bir sokağa verilmesinden neden gocunuyorsunuz? Siz açıklamanızda aynı kefeye koysanız da Çakıroğlu PKKlı da değildir aynı kefeye konulacak konumda da değildir, gocunmak yerine Milliyetçi ve Maneviyatçı Kayserimizin Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Fırat Yılmaz Çakıroğlu ismine sahip çıkmanız gerekir. Sizin Fırat'ın adının sokağa verilmesini reddedişinize bahane ettiğiniz kanun hangisiyse bize de gösterin biz de bilelim. Meclisimizden kanuna aykırı bir karar çıkartmayacak kadar belediyecilik bilgisine sahibim, bizim aldığımız kararda kanuna aykırı herhangi bir durum söz konusu değildir. Çakıroğlu'nun adı Pınarbaşı İlçesi'nde oy birliği ile yani AKP'li meclis üyesi arkadaşlarımızın da oylarıyla bir sokağa verilmiştir. Herhangi bir isim kaldırılarak yerine yeni bir isim verilmemiştir. Kamuya, belediyeye ek bir yük getirilmemiştir."

Dursun Ataş, Çakıroğlu’nun adının ülke genelinde pek çok yere verildiğini de ifade ederek, ‘’Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun adı İzmir ilimizde Aliağa İlçe Belediyesi'nde MHP ve AKP'li Meclis üyelerinin ortaklaşa kararıyla bir parka verilmiştir. Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun adı Mersin ilimize Mut İlçe Belediyesi'nde meclis üyelerinin oy birliği ile parka verilmiştir. Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun adı Aydın ilimizde İncirliova İlçe Belediyesi'de meclis üyelerinin oybirliği ile bir parka verilmiştir. Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun adı Aydın ilimizde Nazilli İlçe Belediyesi'nde AKP'li, CHP'li ve MHP'li meclis üyelerinin oybirliği ile ilçedeki Turan Mahallesinde iki önemli tesise verilmiştir. Hatta öyle ki AKP’li, CHP'li ve MHP’li Meclis üyeleri Nazilli Belediye Başkanı'na özellikle teşekkürlerini bildirerek böyle özel anlam ifade eden bir gündem maddesini meclise taşımasından dolayı tebrik etmişlerdir. Isparta Belediyesi bırakın caddeye parka sokağa adını vermeyi Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun adını ve anısını yaşatmak için anıt yaptırma kararı almıştır. İlk anda aklıma gelen örnekleri verdiğim belediyelerdeki gibi Pınarbaşı ilçemizde de uzlaşı ile, sağduyu ile ve kanuna uygun bir şekilde Fırat Çakıroğlu'nun adı bir sokağa verilmişken Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ndeki bu tavrı anlamamız mümkün değildir. Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nun adının sokağa verilmesinde hiçbir yasal engel yoktur. Asıl Büyükşehir Meclisi'nin kararı siyasidir, bunun en büyük delilini de az önce sıraladığım belediyelere baktığınızda göreceksiniz, Fırat'ın adını yaşatmak isteyen tek belediye de biz değiliz. Sizler gocunsanız da gocunmasanız da, Fırat'ımızın Fırat'larımızın isimleri hep yaşayacaktır’’ ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi