BAŞKAN EKE, “ KİMSE ÜLKÜCÜLERİ TEST ETMEYE KALKMASIN”
Develi Kültür Merkezinde düzenlenen ilçe kongresine Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkan Vekili ve Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri İl Başkanı Mete Eke, Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş, Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, Melikgazi İlçe Başkanı Ertuğrul Yücebaş, Ülkü Ocakları İl Başkanı Selim Gümüş, Develi Belediyesi Eski Başkanı Mustafa Ulu, il yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri ile çok sayıda partili katıldı.

Divan Başkanlığını Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş’ın yaptığı genel kurulda saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından faaliyet ve mali raporlar okundu.

Faaliyet ve mali raporların oy birliği ile kabul edildiği genel kurulda ilk konuşmayı Milliyetçi Hareket Partisi Develi İlçe Başkanı Adnan Köksal yaptı. Konuşmasında teşkilatın çalışmaları hakkında bilgiler veren Köksal, önümüzdeki seçimlerde daha gayretli çalışarak Develi’de Milliyetçi Hareket Partisi’nin oylarının daha üst seviyelerde olacağını söyledi.

İlçe Başkanı Adnan Köksal’ın ardından kürsüye gelen Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mete Eke’de gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. AKP iktidarını eleştiren Başkan Eke, AKP’nin 12 yıl içerisinde Türkiye sevdalılarına yapabilecek her ne kötülük varsa yaptığını söyledi. Akp iktidarının 12 yıl sürece yaptığı yanlışları maddeler halinde sıralayan Başkan Eke, sözlerine şöyle devam etti:”Habur ve Oslo rezilliklerine, Türkiye’nin İmralı Canisine teslim edilmesine, kahraman komutanların bebek katiliyle bir tutulup hapis edilmesine, Türkiye’nin fiilen bölünmesine, andımızın kaldırılmasına, T.C.’nin dinamitlenmesine, Kıbrıs’ın Rum’a teslim edilmesinin alt yapısının hazırlanmasına, Ermeni iftiralarına onay verilmesine, Bob yolunda Türkiye’nin itibarının yok edilmesine, İşsizliğe, Yolsuzluğa, alo Fatih’lere, devlet sırtından oluşturulan gemi filolarına, hukukun yok edilmesine, Kuran-ı Kerim’le alay edilmesine artık bir dur deme zamanı gelmiştir. Bu zaman 2015 genel seçimleridir.”

Milliyetçi Hareket Partisi’nin zamanında çok ağır bedeller ödeyen bir camia olduğunun altını çizen Başkan Eke, “kimse ülkücüleri test etmeye kalkmasın kavgamızın son nefer, son nefes ve son damla kana kadar olduğunu beyan eden bir camianın üyeleri olarak hiç kimse ülkücüleri test etmeye kalkmasın. Hele ki mevzu bahis vatansa her şeyden geçeceğimizi Develi’den bir kez daha haykırıyor, bunlara diyoruz ki; vatanın bölünmemesi için her türlü cefaya, ezaya bizler razıyız ve bu vatanı böldürtmeyeceğiz” dedi.

Necip Fazıl Kısakürek’in Surda Bir Gedik Açtık mısraları ile sözlerine son veren Başkan Eke’nin ardından Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkan Vekili ve Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu kürsüye geldi. Bazı medya kuruluşlarına yapılan polis operasyonlarını ve Osmanlıca eğitimi ile ilgili açıklamalar yapan Halaçoğlu, paralel devlet iddialarının 17 Aralıktan önce konuşulmadığını belirterek, “AKP iktidarı 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarının konuşulmaması için Osmanlıca eğitimini gündeme getirdi. 17 Aralık tarihine sayılı günler kala yine gündeme paralel operasyon adı altında bugün polis baskınları başlattılar. AKP bu konularda çok sistemli çalışıyor. Gülen Cemaatine operasyon düzenlediler. Suçlular mıdır, değiller midir şimdilik bir şey diyemiyoruz. Bunlar bir takım faili meçhullerin, kasetlerin, askerlerin tutuklanmasında ve tapelerin altında bunlar var diyorlar. Diyelim ki hepsi doğru, peki hukukta yardım ve yataklık yapmak suç değilmidir. 12 yıldır bu iktidar bunlarla kol kola değimliydi” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Mevcut ilçe başkanı Adnan Köksal delegelerin tüm oylarını alarak güven tazeledi.

Editör: Haber Merkezi