Ak Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’na tepkiler devam ediyor. Son olarak MHP’nin İncesu eski ilçe başkanı Av. Mustafa İlmek MHP üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı. 22 yıldır MHP içerisinde bulunduğunu belirten İlmek, Zekeriya Karayol’un aday gösterilmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Bir buçuk yıldır seçim ekibi ile hazırlıklarına devam ettiklerini ifade eden Mustafa İlmek, ‘’Ülkü ve ülke sevdalısı biri olarak 22 yıldır Milliyetçi Hareket Partisinde içinde bulundum. Partinin İncesu İlçe Başkanlığını, İl Başkan yardımcılığını yaptım. Son olarak 31 Mart mahalli idareler seçimlerinde ismim il başkanı tarafından İncesu adayı olarak açıklanmasının üzerinden 1,5 yıl geçti. Bu zamana kadar oluşturduğum seçim ekibi ile gece-gündüz, yağmur-çamur demeden kıymetli dava arkadaşlarımla çalıştım’’ diye konuştu.

İsmi, il başkanı tarafından Belediye Başkanı olarak açıklanan Türkiye'de ilk kişi olduğunu belirten Mustafa İlmek, ‘’ Cumhur ittifakı ile İncesu'da MHP ve onun kıymetli üyelerinin gayretleri yok sayılarak, 3 dönemdir İncesu'ya hiçbir yatırımı kazandıramamış, seçmende karşılığının bu dönem olmadığına inandığım Zekeriya Karayol 4. defa Cumhur ittifakının adayı gösterilmiştir. Yaşanan ve ortaya çıkan bu durum ben ve çalışma arkadaşlarımın kabul etmesi mümkün değildir. Bu nedenle 22 yıldır mensubiyetinden onur duyduğum Milliyetçi Hareket Partisi üyeliğinden istifa ediyorum’’ dedi.

Editör: Haber Merkezi