MHP Kayseri Milletvekili Süleyman Korkmaz, terör saldırılarının artmasıyla ilgili AK Parti'yi suçlayarak, "PKK'nın aldattığı, kandırdığı AKP, şimdi de yeni yol arkadaşı olarak IŞİD'i mi seçmiştir?" dedi.
MHP Kayseri Milletvekili Süleyman Korkmaz, Diyarbakır'da terör örgütü IŞİD'e yönelik düzenlenen operasyonda şehit olan polis memurları Gökhan Çakıcı ile Sadık Özkan'ın şehit olduğunu, 5 emniyet mensubunun yaralandığını belirterek, bu duruma tepki gösterdi. Şehit polislere Allah'tan rahmet, ailelerine baş sağlığı ve yaralı polislere de acil şifalar dileyen Korkmaz, ülkeyi bu hale getirenin AK Parti iktidarı olduğunu söyledi.
Ülkede terör örgütlerinin cirit attığını savunan Korkmaz, şunları söyledi:
"13 yıldır PKK ile gizli anlaşmalar imzalayıp, itiraflarıyla da ortaya çıktığı gibi PKK'nın bu süre boyunca silah depolamasına göz yuman AKP zihniyeti, aynı kararlığı, aynı istikrarı IŞİD konusunda da sürdürmüş ve ülkeye IŞİD belasını da sarmıştır. Yani AKP'nin bahsettiği istikrar, terör örgütlerinin ülkeyi hedef seçme istikrarıdır. İktidarda kalmak için her türlü oyunu oynayan, koltuklarını korumak ve menfaatleri için ülkeyi bile bile ateşe atmayı bile göze alan AKP zihniyeti, el attığı her şeyi eline, yüzüne, gözüne bulaştırmıştır. 7 Haziran seçim sonuçları ile birlikte PKK ile yol arkadaşlığı bozulan AKP kendine yeni bir kanka arayışına girmiş ve bu konuda da Ortadoğu bataklığını gözüne kestirmiştir. Şimdi soruyorum, PKK'nın aldattığı, kandırdığı AKP, şimdi de yeni yol arkadaşı olarak IŞİD'i mi seçmiştir? 'Bombalar patladı, oyumuz arttı' diyen Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, ağzındaki asıl bakla bu mudur? Suruç'ta, Ankara'da patlayan, insanları katleden bombaların arkasında da bu gizli pazarlık mı vardır? Üniversite öğrencilerini hatta Kayseri'de olduğu gibi 15 yaşındaki lise öğrencisinin Facebook sayfasını bile takip edip, Cumhurbaşkanına hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına aldıran AKP zihniyeti, aynı istihbarat faaliyetlerini terör örgütlerine yönelik neden ortaya koyamıyor? Vatandaşın can ve mal güvenliğini koruyamıyor? Bir lise öğrencisi IŞİD'den ya da PKK'dan daha mı tehlikelidir, AKP'nin gözünde?"

Editör: Haber Merkezi