1 Kasım da gerçekleştirilecek erken seçime sayılı günler kala, Milliyetçi Hareket Partisi'nin Kayseri Milletvekillerinin tanıtımını içeren afişlere toplatma girişiminde bulunuldu. Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne ait itfaiye ekipleri tarafından gece yarısı seçim propagandası için hazırlattıkları afişlerinin toplatıldığı fark eden MHP'liler, afişleri indirirken yakayı ele veren itfaiyecilere indirdikleri afişleri tekrar astırdılar.
1 Kasım da gerçekleştirilecek erken seçime sayılı günler kala, Milliyetçi Hareket Partisi'nin Kayseri Milletvekillerinin tanıtımını içeren afişlere toplatma girişiminde bulunuldu.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne ait itfaiye ekipleri tarafından gece yarısı seçim propagandası için hazırlattıkları afişlerinin toplatıldığı fark eden MHP'liler, afişleri indirirken yakayı ele veren itfaiyecilere indirdikleri afişleri tekrar astırdılar.

"AFİŞLERİMİZİ İTFAİYE EKİPLERİ İLE BİRLİKTE TEK TEK YIRTIP SÖKEREK İTFAİYE ARAÇLARINA KOYDUKLARINI GÖRDÜK"
Duruma el atan MHP Kayseri İl Başkanı Baki Ersoy yaptığı ise açıklamasında, "Bu gün bir kez daha görüyoruz ki AKP hukuk ve adalet diye bir şey tanımıyor. Bizim devletin imkanları değil, kendi emeklerimizle sabahlara kadar çalışıp astığımız kırlangıç ismi verilen afişlerimizi itfaiye ekipleri ile birlikte tek tek yırtıp sökerek itfaiye araçlarına koyduklarını gördük. Geldik tepkimizi ortaya koyduk. Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ndeki daire başkanı arkadaşlarla görüşüyoruz bize 'Bir yanlış anlaşılma olmuş' diyor. Yani arkadaşlarına talimat veren kişi arkadaşlarını satıyor. Ona talimat veren kişi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise 'Benim haberim yok' diyor!" şeklinde ifadeler kullandı.

"O ELLERİNİZİ KIRARIZ. BİZİM SABRIMIZI SINAMAYIN"
"Bizim helal paralarımızla yapmış olduğumuz bu kırlangıç pankartlarımıza bir kez daha elinizi uzatırsanız o ellerinizi kırarız. Bizim sabrımızı sınamayın!" sözleriyle Kayseri'deki AKP'li çevrelere gözdağı veren MHP Kayseri İl Başkanı Baki Ersoy, şöyle konuştu:
"Bugün buradan bir kez daha söylüyorum; Kayseri de bir saltanat kurmuşsunuz hep birlikte yaşıyorsunuz. Her seferinde söylüyorum, bu saltanatınızı başınıza yıkacağız. Bizim seçim kampanya döneminde helal paralarımızla yapmış olduğumuz bu kırlangıç pankartlarımıza bir kez daha elinizi uzatırsanız o ellerinizi kırarız. Bizim sabrımızı sınamayın! Bugün bizim bayramımız Toy'umuz! Yanlız Türk milletinin evlatlarının Toy'u sizin gibilerin değil. Bu şehirde herkes aklını başına almalıdır, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin her yerde bu kırlangıç afişlerden vardır, bir tanesi sökülmüş müdür? Bir talimatımızla astıkları tüm afişleri söktürebiliriz. Ama biz diyoruz ki; YSK'nın kararları ve hukuka riayet edelim. Ama sizler devletin imkanlarını kullanarak, itfaiye arazları ve memurlarıyla bizim pankartlarımızı yırttırıyorsunuz!"

"ADAM GİBİ İŞİNİ YAP! SENİN İŞİN İTFAİYE OLARAK MHP'NİN PANKARTLARINI TOPLATMAK DEĞİL!"
Bu olayın takipçisi olacaklarını belirterek, kendilerinin kamu kaynaklarıyla değil kendi imkanlarıyla seçim kampanyası yürüttüklerini ifade eden Ersoy, "Biz an be an yaptıklarınızın takipçisiyiz ve hiç bir hukuksuzluğunuza müsaade etmeyeceğiz. İtfaiye memurlarının kılına zarar verdirmedik verdirmeyiz. Neden? Onları satan daire başkanları varken, biz onlara zarar vermeyiz. Onları satan Mustafa Kızılkanat'a buradan sesleniyorum. Adam gibi işini yap! Senin işin itfaiye olarak Milliyetçi Hareket Partisi'nin pankartlarını toplatmak değil! Adam gibi işini yapmazsan sana ülkücüler adam gibi işini yapmayı öğretir" dedi.
İTFAİYECİLER AFİŞLERİ YENİDEN ASTI
Yapılan açıklamanın ardından MHP'nin afişlerini toplayan itfaiyeciler topladıkları afişleri tek yerlerine yeniden astı.
HABER: ALİ TÜRKASLAN

Editör: Haber Merkezi