Millet Partisi Kayseri İl Başkanı Ahmet Çelik, hafta sonu Kayseri’de gerçekleştirilen hain bombalı saldırı sonrası yazılı bir açıklama yaptı. Çelik “Kendi kirli ve süfli emellerini gerçekleştirmek için her yolu mubah gören hainler eylemleri ile devletin teröre karşı mücadelede aciz kaldığı kanaatini oluşturmak, halkı karamsarlığa yöneltmek, güven bunalımı oluşmasını sağlamak istemektedirler. İstihbarat zaafiyeti başta olmak üzere teröre karşı yürütülen politikalar bir kez daha gözden geçirilmeli, alınması gereken tedbirler bir an önce alınarak terör örgütlerinin emellerine ulaşması engellenmeli, güven ortamı acilen tesis edilmelidir” dedi.
Millet Partisi Kayseri İl Başkanı Ahmet Çelik, hafta sonu Kayseri’de gerçekleştirilen hain bombalı saldırı sonrası yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“İstanbul’da yaşanan hain terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımızın acısı dinmeden cumartesi günü de Kayserimizde menfur terör saldırısı ile verdiğimiz şehitler milletimizi bir kez daha derinden yaralamıştır.

Şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Aziz milletimizin başı sağolsun.
Ülke olarak her zamankinden daha çok milli birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olan bir dönemde gerçekleştirilen hain saldırı milletimizi büyük bir üzüntüye sevk etmiştir. Son bir yıl içerisinde yaşanan toplu terör saldırıları göstermektedir ki terör örgütleri taktik ve strateji değiştirerek toplu eylemlere yönelmiştir. Kendi kirli ve süfli emellerini gerçekleştirmek için her yolu mubah gören hainler eylemleri ile devletin teröre karşı mücadelede aciz kaldığı kanaatini oluşturmak, halkı karamsarlığa yöneltmek, güven bunalımı oluşmasını sağlamak istemektedirler. İstihbarat zaafiyeti başta olmak üzere teröre karşı yürütülen politikalar bir kez daha gözden geçirilmeli, alınması gereken tedbirler bir an önce alınarak terör örgütlerinin emellerine ulaşması engellenmeli, güven ortamı acilen tesis edilmelidir. Terörü siyasi malzeme yapmadan sivil toplum kuruluşlarımızdan, siyasi partilerimize, basın yayın kuruluşlarımızdan kamu kurum ve kuruluşlarımıza kadar millet olarak tek vücut olma zamanıdır, bu çerçevede teröre karşı “Milli Danışma ve Dayanışma Platformu” acilen oluşturulmalıdır.
Meclis içi siyasi parti liderleriyle birlikte, seçimlere katılmış Meclis dışı siyasi parti liderleriyle de Sayın Cumhurbaşkanı’nın konuyu istişare etmesi faydalı olur diye düşünüyoruz.”
HABER: ALİ TÜRKASLAN
Editör: Haber Merkezi