Bir dizi açılış ve ziyaretlere katılmak üzere Kayseri'ye gelen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, hayırseverlerin desteğiyle 11 okul, 120 derslik ve 114 kişilik öğrenci pansiyonun yapımının protokolünün imza törenine katılmak için Hunat Hatun Medresesi'ne geldi. Yapılan törene Bakan Ziya Selçuk'un yanı sıra, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Vali Şehmus Günaydın, AK Parti milletvekilleri Taner Yıldız ve Mustafa Elitaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve ilçe belediye başkanları katıldı. Bakan Selçuk, törende yaptığı konuşmada, eğitim sektöründe gayret sarf ettiklerine değinerek şöyle konuştu:

"Bu eğitim kurumlarına isim yazdırmak herkese nasip olmaz. Herkes hayır yapamaz. Parası olsa da yapamaz. Böylesi bir güzelliği bizlere yaşattığınız için sizlere teşekkür ediyoruz. Bizler Kayseri ile gurur duyuyoruz. Türkiye'nin eğitimi ve ekonomisinin ileriki yıllarda çok daha iyi yerlere geleceği süreci hep birlikte yaşıyoruz. Her sektörde gayret sarf ediyoruz. İnşallah sağlıklı ve mutlu günlerde beraber olacağız. Kayseri, eğitimin önemi konusunda Türkiye'nin övünç vesilesi haline gelmiş bir şehirdir. Bizde Milli Eğitim Bakanlığı olarak okul ve öğretmen ihtiyacını, çocuklarımızın ihtiyaçlarını karşılamak noktasında elimizden geleni yapacağımız konusunda burada sözünü veriyoruz O yüzden de hep beraber o mutlu günde güzel bir hatıra olacak."

Yapılan konuşmaların ardından 11 okul, 120 derslik ve 114 kişilik öğrenci pansiyonunun protokol imza töreni gerçekleşti.

Editör: Haber Merkezi