Kayseri’de Eğitim sendikaları Milli Eğitim Bakanlığı yasası ve ardından çıkartılan 'Yönetici Atama Yönetmeliğine' tepki göstermek için bir günlük iş bırakma eylemi yaptı. Sendika üyeleri, tarihi Kayseri Lisesi önünden Milli Eğitim Müdürlüğü’ne davul-zurna eşliğinde yürüyerek, Kayseri Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz'a 'Bilal pabucu yarım çık dışarı oynayalım' diye seslendi.

Kayseri Lisesi önünde toplanarak davul-zurna eşliğinde halay çeken Türk Eğitim Sen 1 ve 2 Nolu sendika üyeleri, ‘Bu iş yerinde grev var’ , ‘Sadece adalet istiyoruz’ yazılı pankartlar açtı. Milli Eğitim yasası ve son yapılan yönetici atamalarına tepki gösteren Türk Eğitim Sen 2 Nolu Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk, “Bizler iş yerlerimizde hiçbir şekilde baskılara boyun eğmedik” dedi.

“MİLLİ EĞİTİMDE KIYIM YAPIYORLAR”

Koltuk, makam, mevki derdinde olmadıklarını ve herkese adil bir yönetmelik istediklerini ifade eden Öztürk, “Çıkarılan yönetmelik kişiye has yönetmelik olmasın istiyoruz. Bir aydır Türkiye kamuoyunu ilgilendiren müdür kıyımı var. Hükümet ilçelerde sarı yalaka sendika temsilcilerini, milli eğitim müdürü olarak görevlendirdi. Ardından okullarda bu kıyım yapıldı. Bizi bunlar yıldıramayacak” dedi.

“POLİS, DOMATESLE HİNTKENEVİRİNİ AYIRT EDEMİYOR”

Kayseri Emniyet Müdürlüğü’nde yaşadığı bir olayı da anlatan Öztürk, şunları söyledi: “Emniyette ifade vermek için gittiğimde oradaki bir arkadaş ülkenin vahim durumunu özetledi. Taşlar yerinden oynadı. Maalesef temeline dinamit koyulan bir ülke haline geldik. Emniyette yapılan değişiklikler neticesinde, Kayseri Lisesi arkasında domates tarlası, hintkeneviri adı altında toplatılmış. Düşünebiliyor musunuz, sürgün ve kıyımlarla neticesinde narkotiğe getirilen polis domatesle, hintkenevirini ayıramıyor. İşte ülkenin geldiği nokta bu. Müdür diye görevlendirilen, okulla ilgisi alakası olmayan Facebook sayfalarında iktidara yalakalık yapan başka hiçbir kabiliyeti olmayan kabiliyetsizler okullarda müdür olarak görevlendirildi. Yalakalığın yanı sıra tek özellikleri siyasilerin oyuncağı olabilmek onun dışın hiçbir özellikleri yok. Bu koltuklar gelip geçici önemli olan adam olabilmek.”

“YALAKA SENDİKA TETİKÇİLERİNİ ATADILAR”

Daha sonra konuşan Türk Eğitim-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Ali Benli ise, “Haksızlık karşısında susmamak için alanlardayız. Haksızlık karşısında susmayanlara selam olsun” dedi. Atama yönetmeliği ile 76 bin yöneticinin görevine son verme sürecinin başlatıldığını ve bunun adının zulüm olduğunu öne süren Benli, “Yalaka bir sendika tetikçilerini atadılar. Değerlendirdikleri idarecinin birçoğunu adını bilmeden değerlendirme yaptılar. Kayseri’de atadıkları müdür, kendi kendine yüz puan vermiş birisi. Yandaş atamalara hayır diyoruz” diye konuştu.

MİLLİ EĞİTİM BAHÇESİNDE HALAY ÇEKTİLER

Yapılan basın açıklamasının ardından sendika üyeleri, yine davul-zurna eşliğinde Kayseri Milli Eğitim Müdürlüğü’ne doğru yürüyüşe geçti. Müdürlük bahçesinde halay çeken ve son atamalara yönelik tepkilerini dile getiren sendika üyeleri hep birlikte Kayseri Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz’ı, “Bilal papucu yarım, çık dışarıya oynayalım” diyerek çağırdılar.

Eğitim sendikalarının üyeleri, daha sonra Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen 1 günlük ortak iş bırakma eylemine katıldı. KESK’e bağlı Eğitim-Sen’in de destek verdiği iş bırakma eyleminde sendika üyeleri slogan atıp, halay çekti . Ardından da basın açıklaması yaparak, hükümete tepki gösterdi.
 
Editör: Haber Merkezi