Kayseri Valiliği öncülüğünde Belediyeler ile Sivil Toplum Kuruluşların katkıları ile düzenlenen etkinliğe iştirak eden Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Sinan’ı anma etkinliğinde vatandaşlar ve esnaf ile sohbet etti.

Osmanlı mimari sanatını zirveye ulaştıran ve dünya mirasları arasına eserlerinin büyük bir ihtişam sergileyen Mimar Sinan Ağırnas’da doğduğunu hatırlatan Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu, bu bakımdan Ağırnas’ın sadece Melikgazi’nin, Kayseri’nin değil tüm dünyanın değer verdiği, önemsediği ve korumaya aldığı bir bölge olduğunu söyledi.

9 NİSAN MİMAR SİNAN’I ANMA VE MİMARLAR GÜNÜ etkinlilerinde bir misyon ve vizyonu omuzladıkların belirten Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu, Ağırnas’ın tarihi yapısı, Mimarsinan ile özdeşleşen kimliğinin yine ön planda olacağını ve buranın açık alan tarihi müze şehir haline getirileceğini kaydetti.

Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu, 9 NİSAN MİMAR SİNAN’I ANMA VE MİMARLAR GÜNÜ etkinliklerinde şu açıklamalarda bulundu:

”Ağırnas Bölgemiz Melikgazi için çok önemlidir. Çünkü burası bir dünya markasıdır. Koca Mimar Sinan doğduğu ev buradadır. Ağırnas tarihi evleri ile adeta açık alan müze gibidir. 2014 yılından itibaren Mimar Sinan Melikgazi koruması ve tanıtımındadır. Bu bölgenin çevre ve tarihi yapısı ile birlikte değerlendirilmektedir. Tarihi ve kültürel gezi alanı olarak değerlendirilmektedir. Ağırnas Taş işçiliği meslek edindirme kurslarında ders olarak öğretilecektir. Taş işçiliği ustaları yine büyük eserlere imzaları atabileceklerdir”

Editör: Haber Merkezi