MELİKGAZİ Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Ramazan ayında belediye olarak 2 ayrı semtte "Mahallemde iftar var " sofrası etkinliği ile mahalleleri yine gönül sofralarında buluşturduklarını kaydetti.


Aynı binada veya aynı sokakta oturan ailelerin birbirleri ile selamlaşmaları, dost olmaları, komşu olmanın bilinci içerisinde olmalarının önemli olduğunu hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, belediye olarak ramazan ayı içerisinde olunmasından dolayı bu geleneği 'Mahallemde İftar Var'' etkinliğine dönüştürdüklerini kaydetti. İftar sofralarında özellikle ev hanımları ile gençler tarafından yoğun ilgi ile karşılanan ve misafirler ile tek tek ilgilenerek sohbet eden Başkan Büyükkılıç, şunları söyledi:


''Ramazan ayı bereket ayıdır. Bu bereket bugün iki ayrı semtte 2 ayrı iftar yemeğimiz ile bunun en güzel örneğini sergiliyoruz. Günlük koşuşturmada bireyler çoğu zaman komşusunu tanımıyor. Selamlaşmıyorlar, hal hatır soramıyorlar. İşte ramazanın güzelliği burada, pişirilen bir kap çorba komşu ile paylaşılır. Teravihte birlikte olunur. Özellikle bu tür mahalle ve toplu iftarlarda bir araya gelerek sohbet eder, tanışır ve dostluklar kurar. İftar sofraları dostlukların, arkadaşlıkların vesiledir. Bu açıdan mahalle iftarlarını önemsiyoruz.”



Editör: Haber Merkezi