KOCASİNAN Sabit Bozahmetoğlu Anaokulu öğrencileri çöp poşeti, plastik tabaklar, bardaklar, şişeler,kağıtlar, kartonlar, streçler, folyolar gibi geri dönüşüm malzemelerinden hazırlanan kıyafetlerle bir alışveriş merkezinde defile sundu.

Defilenin açılışına Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Öztürk, Kocasinan İlçe Şube Müdürü Erol Öztürk ve Sabit Bozahmetoğlu Anaokulu Müdürü Beycan Doğanay, öğrenciler ve veliler katıldı. Anaokulu Müdürü Beycan Doğanay, Okul Müdür Yardımcısı Tülay Uçak ile Okul Öğretmenlerinden Fatma Gürsöz, Aniş Dilek Şimşek, Zekiye Bayram, Büşra Ören, Rukiye Kundakçı, Huriye Karataş, Belkıs Bulut ve Ümmügülsüm Ataş'ın yönlendirmesiyle 8 ana sınıfı öğrencileri için hazırlanan 150 kıyafeti, minik öğrenciler sergiledi.

Sergi hakkında bilgi veren Okul Müdürü Beycan Doğanay şunları söyledi:

''Öğretmenlerimizin rehberliğinde öğrencilerimizin bir aylık süreçte evde anne babalarıyla birlikte geri dönüşüm materyallerinden faydalanarak bir kıyafet tasarlamalarını istedik. Tasarlanan kıyafetlerin ise yine öğrencıler tarafından alışveriş merkezinde defilesini gerçekleştirmeyi hedefledik. 'Geri dönüşüm ile geleceğe yolculuk' projesiyle öğrencilerimiz ve velilerimizin geri dönüşüme dair farkındalık kazanmasını ve bir ürün tasarlayarak evde geçirilen vaktin daha kaliteli hale gelmesini amaçladık. Proje sonucu pek çok ilginç tasarım ortaya çıktı.''
Editör: Haber Merkezi