KAYSERİ'nin Pınarbaşı İlçesi'nde yaşayan 74 yaşındaki Cavit Şahin, 11 kardeşiyle arazi anlaşması nedeniyle mahkemelik oldu. Elindeki, 'araziyi satın aldığına' ilişkin belgeler geçersiz sayılan ve davayı kaybeden Cavit Şahin, gözyaşları içinde yetkililerden yardım istedi.

Pınarbaşı İlçesi Yeniocak Mahallesi'nde oturan Cavit Şahin, Yukarıkızılçevlik Köyü Çakmaklı Mezrası'nda iddiaya göre 1988 yılında hazineden 170 dekar, 1991'de de Dilber Kaçan'dan 30 dekar arazi satın aldı. Şahitler eşliğinde sözleşme imzalayan Cavit Şahin, arazileri oğlu Salih Şahin'in üzerine kaydettirdi.

KARDEŞLERİ 'BABA MİRASI' DİYE DAVA AÇTI

Yıllarca bu topraklarda hububat eken Cavit Şahin, 2003'te Pınarbaşı Asliye Hukuk Mahkemesi'nden gelen ihbarnameyle şok oldu. Ağabeyi 85 yaşındaki Kadir Şahin ve diğer 10 kardeşi, arazilerin baba mirası olduğu iddiasıyla kendisinin kullandığı 200 dekarlık arazinin bölüştürülmesini istedi. Cavit Şahin'in toprakları satın aldığı tarihte sözleşmeyi imzalayan iki şahit de Cavit Şahin'in aleyhine ifade verdi.

'YA BELGELER, YA BEN SAHTEYİM'

10 yıl süren mahkeme süreci sonunda davayı kaybeden Cavit Şahin'in, yargılama giderleri ve vekalet ücretlerini de ödemesine hükmedildi. Karara itiraz eden Cavit Şahin şöyle dedi:

"Bu yaştan sonra cezaevine girmek istemiyorum. Elimde tapum, evraklarım ve bütün belgelerim var ama mahkeme, bunları geçersiz saydı. O zaman bu belgeleri zamanında neden bana verdiler? Ya bu belgeler sahte, ya da ben sahteyim. Yetkililerden yardım istiyorum. Ne olur birileri bir şey yapsın. Cezayı ödeyemezsem hapse gireceğim. Çoluğum çocuğum var. Bu yaştan sonra hapiste girmek istemiyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum. Ben bu arazileri zamanında belgelerle satın aldım."


Editör: Haber Merkezi