Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile hayırsever iş insanı Mehmet İştahlı arasında Şehir Hastanesi karşısında bulunan Hasta Yakınları Misafirhanesi’ne katkı sağlanmasına yönelik işbirliği protokolü imzalandı. Büyükşehir Belediyesi Başkanlık makamında gerçekleştirilen protokol imza törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, hayırseverler Mehmet ve eşi Serpil İştahlı katıldı. Hayırseverlerin şehrin onuru ve gururu olduğunu vurgulayan Büyükkılıç, “Hem samimi, hem hayırsever hem de fedakâr bu güzel aileyi tebrik ediyorum. Hatırlanacağı üzere daha önce bir cami için besmele çekip, imzalar atılmıştı. Daha sonra bu sosyal tesisimiz için imzalar atılıyor. Cenab-ı Allah sizlere helalinden bol rızık versin. Sizler şehrimizin onuru, gururu, hayırsever güzel insanlarısınız. Allah, daha çok hayırlı imzalar attırmayı nasip eylesin. Şehir Hastanemizin karşısındaki bu çalışmamız ile hastanemize değişik yerlerden gelen ihtiyaç sahibi hasta yakınlarımızın yemesi, içmesi, orada gerekli ihtiyacını gidermesi, varsa istirahat etme ihtiyacı gibi bir sosyal tesisimiz olacak. Hatırlanacağız üzere Erciyes Üniversitemiz karşısına yaptırmıştık, şimdi de buraya yaptırdı” şeklinde konuştu.

Kayserinin hayırseverler şehri olduğunu belirten Büyükkılıç, “Bu kelimenin kolay söylenebilen bir kelime veya cümle olmadığını bilmemiz lazım. O açıdan helalinden kazanıp, harcayan hemşerilerimize minnet duyuyorum, teşekkür ediyorum, iyi ki varlar. Şehrimizin bir bakıma yükünü çekiyorlar. Hayırseverlerimiz her alanda cami, sosyal tesis, eğitim gibi alanlarda hiçbir zaman bizi yalnız bırakmıyorlar ve şehrimize en büyük katkıyı sağlıyorlar. Kayseri üreten, kendi kendine yeten, endüstri ve ticaretin merkezi, 180 ülkeye ihracat yapan bir şehir. Kayseri, Sayın Cumhurbaşkanımızın istihdam, katma değer, üretim dediği tam o merkezdir. Geçtiğimiz Cumartesi şehrimizi onurlandıran, ‘Kayseri bizi özlemiş, biz de Kayseri’yi özledik’ diye ifade ettiği anlayış içerisinde, onun yol arkadaşı olarak, bu çalışmaları yapmanın onurunu taşıyor, mutluluğunu paylaşıyoruz. Bizleri seven, güvenen hemşerilerimize layık olmaya çalışıyoruz. Mevla’m mahcup etmesin” diye konuştu.


Desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’a teşekkürlerini ileten Hayırsever iş insanı Mehmet İştahlı ise, “Memduh başkan, Kayserimiz, vatanımız için çok güzel bir değerdir. Biz de elimizden geldiği kadar Kayserimize, vatanımıza hizmetlerimizi yapmak için uğraşıyoruz. İnşallah hayırlarımızı daha da çoğaltacağımıza inanıyorum. Memduh başkanımıza teşekkür ediyorum, Kayserimize çok değerler kazandırdı, çok çalıştı. Allah uzun ömürler versin, kendisinin ellerinden öpüyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi