Kayseri'de Mithatpaşa Mahallesinde yaşayan vatandaşlar yaklaşık 3 yıl önce mahalleye taşınan A.G.'den şikayetçi. Mahalleli A.G.'nin alkol aldıktan sonra gece saatlerinde küfürler ederek ateş ettiğini belirterek can güvenliklerinin olmadığını ifade ettiler. Kayseri'ye bağlı Kocasinan ilçesi Mithatpaşa Mahallesi Aksöz Geçidi'nde yaşayan vatandaşlar yaklaşık 3 yıl önce mahalleye taşınan A.G.'den şikayetçi. Hurdacılık yapan A.G. mahalleye taşındığından beri bölgede huzursuzluk hakim. Mahalle sakinleri bir çok sabıkası da olan A.G.'nin mahalleden gitmesini istediklerini belirterek huzurları kalmadığını ifade ettiler. Öte yandan mahallede yaşayan bir vatandaş ise A.G.'nin kendisini söyledi.

"HUZURUMUZ KALMADI!"

30 yıldır Mithat Paşa Mahallesinde yaşayan Ümit Sezer 3 yıldır huzurlarının kalmadığını belirterek, "Bu adamdan biz şikayetçiyiz, buradan gitmesini istiyoruz. Mahallede bu adamı istemiyoruz. Bizim sesimizi valimiz, devletimiz kaymakamımız ve savcımız duysun. Bizim can güvenliğimiz yok. Bu her gün içiyor. Küfür ediyor, tacizde bulunuyor ve geceleri silah sıkıyor. Biz huzursuzuz. Alkol alıyor, yazın kapılarda oturamıyoruz. Mahalleliye küfür ediyor. 3 seneden beri biz bu sıkıntıyı çekiyoruz. Biz çocuklarımızı ekmek almaya gönderemiyoruz, okula gönderemiyoruz. Biz bıktık, ya öleceğiz yada öldüreceğiz. Başka çaremiz kalmadı. Biz bu komşuyu istemiyoruz. Karakola şikayet ettik, imza topladık. Polis ekipleri gelip burayı düzenli olarak kontrol ediyor" diyerek A.G.'nin mahalleden gitmesini istediklerini ifade etti.

"OLAY BÜYÜMEDEN ENGELLENMELİ"

Çocukluğunda beri mahallede yaşadığını söyleyen Süleyman Çarboğa A.G.'nin mahalleden gitmesi için imza topladıklarını belirterek, "Arkamda duran insanların hepsi bu mahallenin mülk sahipleri. Mahallemiz çok huzurlu bir mahalleydi. Mithat Paşa mahallesi denildiği zaman ilk önce huzur gelirdi aklımıza. Ama ne yazık ki mahallemize taşınan bir şahıs mahallemizde sürekli huzursuzluk çıkarmaya başladı. Her gün alkol alıp, sürekli havaya ateş edip, insanlara münakaşaya giriyor. Biz ne kadar emniyet güçlerine bu olayı dile getirsekte bu şahsın suçu sürekli devam ediyor. Aynı zamanda örgüt şeklinde hareketleri de var. Hemen toplamlar, baskı yapmalar, mahalleliyi sindirmeye çalışmalar, bunun gibi art niyetli davranışları sezildi. Yakın zaman içerisinde yine tekrar huzursuzluk oldu. Biz mahalle sakinleri olarak bu şahıstan şikayetçiyiz. Biz mahalle olarak gerekli adli yerlere gittik. Biz mahalleli olarak ‘ gitsin’ diyoruz. İstenmediğini bildiği halde, ‘ırkçılık yapıyorsunuz’ diyor. Herkese ayrı ayrı iftira atıyor. Yeni gelen komşumuza dahi bile iftira attı. Hırsızlıkla itham etti. Bizim isteğimiz devlet büyüklerinin bunu görmesi. Olaylar daha büyümeden gerekli devlet büyüklerimiz olaya el atmasını istiyoruz" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi