Açılış programına, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa , AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, Milli Yol Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ali Saraçoğlu, Büyük Birlik Partisi İl ve ilçe yönetim üyeleri, , AK Parti Melikgazi İlçe başkanı Gökhan Ülke, KTO Başkanı Ömer Gülsoy ve meclis üyeleri ile mahalle muhtarları ve mahalle halkı iştirak ettiler.

Milli Yol Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ali Saraçoğlu, böyle anlamlı bir günde anlamlı bir hizmet için Başkan Palancıoğlu’na teşekkür ederek plaket takdim etti.

Kazım Karabekir Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Türk siyasetin önemli şahsiyeti Muhsin Yazıcıoğlu adının verildiğini söyleyen Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Kazım Karabekir Mahallesi kentsel dönüşüm projesi ile hem yenilendi, hem modern ve depreme dayanıklı binalarla donatıldı, hem de sosyal tesisleri, otoparkları, sosyal ve dini tesisleri ile bir bütünlük kazandı. Bir park yanında taşıdığı isim ile anlam taşıyan ve Türkiye sevdalısı siyasetçimizin gelecek kuşaklara hatırlanmasını vesile olacak parkımız bu açıdan önem taşımaktadır. Muhsin Yazıcıoğlu, Türk siyaset tarihinin önemli bir ismidir. Kendisi Türkiye sevdalısı bir liderdi. Fikirleri ve yaşam ülküsü gelecek nesillere aktarılması ve isminin yaşatılması gerekir. Bu önemli şahsiyetin isminin ilçemizin önemli bir parkına verilmesi Meclis üyelerimizce kararlaştırılmıştır. Bu park ile de her kesimin ve herkesin yararlanabileceği alanlar oluşturuldu. Dede ile torun aynı mekanda vakit geçirebilecek. Parkımız ayrıca bölgede sosyal yaşama yeni bir heyecan getirecek, mahalleye yeni bir misyon katacaktır” dedi.

Muhsin Yazıcıoğlu Parkı'nın merhum Yazıcıoğlu'nun vefatının 13. yılında hizmete açılmasının ayrı bir anlam ve önem taşıdığını ifade eden Başkan Dr. Mustafa Palancıoğlu, Parkın açılışının çok yoğun olmasının ve ilgi gösterilmenin Muhsin Yazıcıoğlu’na olan sevginin bir yansıması olduğunu bundan dolayı da katılımcılara teşekkür ettiğini sözlerine ekledi

Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımın konserleri ile başlayan Parkın açılışına ANDA Arama ve Kurtarma ekipleri iştirak etti. Parkın açılışı sonrası katılımcılara ekmek arası Tantuni ve ayran ile tatlı ikramında bulunuldu.

Editör: Haber Merkezi