MÜSTAKİL Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Nedim Olgunharputlu düzenlenen bayramlaşma töreninde döviz kurları üzerinden yürütülen zorlayıcı, mecbur bırakıcı ekonomik savaşa ilişkin derneği görüşlerini açıklayarak çözüm önerilerini açıkladı.

Dernek binasından düzenlenen bayramlaşma törenine Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı Taner Yıldız, Melikgazi Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Ak Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu ve dernek üyeleri katıldı.

Düzenlenen bayramlaşma töreninde konuşan MÜSİAD Başkanı Nedim Olgunharputlu yaptığı açıklamada " MÜSİAD Kayseri olarak öngörümüz, 2007 yılı itibari ile doğru mecrasına giren modernleşme sürecinin, kadim tarihimizden aldığımız muazzam güç ve milli fıtratımızda olan azim ile birlikte yerli ve milli teknolojik bir hamleye dönüştürülmesiyle yeniden çok kutuplu dünya karşısında ülke olarak hem de ekonomik olarak kırılganlığımızın asgariye çekileceği yönündedir." dedi.

Olgunharputlu ekonomik çözüm önerileri ile ilgili şu görüşlere yer verdi:

" Ülke olarak üretmeden, tüketmenin ' tükenmeye' sebep olacağını asla unutmamalıyız. Yerli milli ve ahlaki bir hareket içinde ' topyekün' karar almalı ve kararlı olmalıyız. Güçlü ve adil bir ekonominin oluşturulması için gerçek değerler üzerinden hareket etmeliyiz. Alternatifini geliştirdiğimiz yerli teknolojimizi kullanmalı, kullanılmasını desteklemeli ve alternatifi henüz üretilmemiş teknolojilerini acilen üretmeliyiz. İleri teknoloji esaslı üretim için kaliteli mühendislik ve fen bilimleri eğitimlerini teşvik etmeliyiz. Tüm iş sektörlerinde çalışan işadamlarımız, tüccarlarımız, esnaflarımız ve müteahhitlerimiz alternatifi var ise kesinlikle yerli ürünleri tercih etmeli, yerli üretici ise doğru tasarım, kalite ve fiyat seviyesi ile bu talebe hakkıyla cevap vermelidir. Özellikle sanayi sektörlerinin esas girdilerinden olan enerji girdisi, tüm sektörlere uygun fiyatlı dağıtılmak üzere tüm girdi ve çıktılarda ve tüm ihalelerde hem alım hem satım aşamasında Türk lirası üzerinden almalıdır"

Editör: Haber Merkezi