Cumhur İttifakı AK Parti Talas Belediye Başkan adayı Mustafa Yalçın, Talas’taki bina görevlilerinin gönlünde taht kurdu.

Kayseri’de ilk kez bir adayın kendilerini muhatap kabul edip değer verdiğini belirten yüzlerce bina görevlisi Yalçın’ı ayakta alkışlayıp, teşekkür edip, destek sözü verdiler...

Toplantı salonuna sığmayan yüzlerce bina görevlisine desteklerinden dolayı teşekkür ederek konuşmasına başlayan Mustafa Yalçın, “Kardeşlerim, süreç başladıktan sonra, çalışma arkadaşlarıma ve meclis üyesi adaylarımıza ‘bina görevlisi kardeşlerimle toplantı yapmadan seçime girmek istemiyorum’ demiştim. Sizin yeriniz bizim yanımızda ayrı.

Siz çok bilinçli, devletini, milletini seven insanlarsınız. ‘Bir çift ayakkabı alırken dikkat ettiğim özeni aday seçiminde de göstermeliyim’ dediniz.

Biz sizinle meslektaşız. Siz bina bazında çalışırsınız, biz şehir bazında çalışırız. Hepimiz eşitiz. İnsanlık onuru açısından hepimiz aynıyız. Benim odacımla benim aramda bir farkım yok. Gönül belediyeciliğinin tarifini böyle yapıyorum”dedi.

Konuşması zaman zaman alkışlarla kesilen Yalçın,“Meclis üyelerimizle birlikte uyum içerisinde çalışacağız. Çok şükür meclis üyelerimizi vatandaşın gözüne bakacak, halinden anlayacak insanlardan seçtik. Meclis üyelerimizle özel bir çalışmamız var. Çocuklarınız bizim için önemli, aynı zamanda onlar yarınlarımız, geleceğimiz.Belediyenin tanımını yaparken eski kitaplar vatandaşın hayatını kolaylaştıran kuruma belediye, vatandaşın işini kolaylaştıran zanaatkara ise belediye başkanı der. Sayın Bakan Süleyman Soylu açıkladı, seçim kampanyası sırasında bu güne kadar “iyi” partiyi hiç ağzıma almamıştım ama ilk defa söylüyorum. İyi Partinin CHP ile ortak olduğu yerlerde yüzlerce hüküm giymiş, tutuklanmış yada göz altına alınmış kişiler aday yapılmış. Yani bu ne demek gözlerimi kaparım görevimi yaparım demeyin. Bu memleket bizim. Yarın sizin çocuklarınız bizim çocuklarımız bu memlekette bir yerlere gelecek. Belediyeciliği elimizin ucuyla tutsak birlikte götürürüz Ama buraya gelmeniz sahiplendiğinizi, devleti, milleti düşündüğünüzü gösteriyor. 31 Mart’tan sonra da toplantılar yaparak sizin sorunlarınıza çözüm üreteceğiz. Sizin her zaman bir ağabeyiniz, kardeşiniz olarak hizmetinizdeyim.

Belediyede 7/24 sürekli arayacağınız, sıkıntılarınızı söyleyeceğiniz bir makam olacak”diye konuştu.

Bina görevlilerinin sorunlarını dinleyen Yalçın, 1 Nisan’dan itibaren bu sorunlara çözüm bulmak için düğmeye basacaklarını belirterek“desteklerinizden ötürü hepinize teşekkür ediyorum”dedi.

Editör: Haber Merkezi