Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, belediye başkanı aday adaylığı için istifasını verdi.

2017’de Kayseri Büyükşehir Belediye Genel Sekreterliği'ni 2009-2015 yılları arasında yürütmüş tecrübeli bir isim olan Mustafa Yalçın Van Büyükşehir Belediyesi’ne Genel Sekreter olarak atanmıştı.

Yalçın, 2019 yerel seçimlerinde belediye başkanı aday adaylığı için görevinden saat:16.00 itibariyle istifa etti. Gazetemize konuşan Mustafa Yalçın, “Genel merkez bize istifa etmemizi söyledi, biz de görevimizden istifa ettik. Hangi ilçenin olduğu daha net değil ama biz Kocasinanlıyız. Babamın köyü, Erkilet Boyacı köyü. Biz de Kocasinan’da doğduk, büyüdük. Genel merkez Kocasinan mi, Melikgazi mi der bilemeyiz. Açıklama yapılana kadar biz de sizler gibi bekliyoruz. Allah utandırmasın, hayırlı olsun” diye konuştu.

MUSTAFA YALÇIN KİMDİR?

Mustafa Yalçın, KASKİ Genel Müdürlüğü’nden sonra 1999 yılından 2015 yılına kadar Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olarak görev yapmıştı. Son olarak Kay-Tur A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Belediye Teftiş Kurulu’na atanan Mustafa Yalçın'a flaş bir karar ile Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevi tevdi edildi. Mustafa Yalçın halkla sıcak ilişkiler kurabilen deneyimli bir bürokrat ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nde çalıştığı dönemde oldukça sevilen bir isim olarak göze çarpıyor.

Editör: Haber Merkezi