22 yıldır nakliyecilik yapan Sümmani Kimsesiz, kayıtsız nakliyecilik yapanların günden güne arttığını ve bunun kayıtlı nakliye esnafını olumsuz etkilediğini dile getirdi. Kimsesiz, nakliyeciler dahil olmak üzere sanayi esnafının yaz mevsimini verimli geçirmediğini dile getirerek söze başladı:"Günlerdir siftahsızız. Yaz mevsimi ve sanayide çalışma sezonudur. Tabiri caiz ise 6 ila 8 ay çalışıyoruz, 4 ila 5 ay yatıştayız. Ve hiçbir esnafımız yazı yaşamadı. Gerçekten zor durumda olan esnaflar var. Esnaflarımızın çoğu kiracı. Her geçen gün bir sanayi esnafı daha kepenk kapatıp gidiyor."

"NAKLİYE YAPILIR DİYE TABELA ASIYORLAR"

Kimsesiz, yetkililerin konuyla ilgilenmediğini belirterek "Yetkililer bana masa başında karar vermesin. Benimle ilgili karar verecek olan yetkilinin nakliyeciliği bilmesi gerekiyor. Başıboşluk almış başını gidiyor. Herkes her şeyi görmezden geliyor. Burada üç-beş kayıtlı nakliye esnafı kaldık. Ama sırf Eski Sanayi'de 100-150 kadar 'nakliye yapılır' diye tabela asıp nakliye yapan kişi bildirebilirim. Bu yüzden bizler vergilerimizi, üye olduğumuz derneklerin aidatlarını ödeyemez hâle geldik" diye konuştu.

"BİZ Mİ ONLARA UYALIM, ONLAR MI BİZE UYSUN?"

Nakliyeci Kimsesiz, yetkililere çağrıda bulunarak "Ben tüm belgelerimle resmi bir nakliyeci olarak çalışıyorsam, kaçak çalışanlarla mücadeleyi de siz yapın. Doğu Sanayi'de, OSB'de, Ağaçişleri'nde, fabrika içlerinde ve sokak aralarında böyle iş yapanlar var. Biz mi onlara uyalım, onlar mı bizlere uysun? Bunun açıklamasını istiyoruz" ifadelerini kullandı. Sorunlarını iletebilecekleri makamların kalmadığını dile getiren Kimsesiz, "Maalesef söyleyecek bir şeyimiz yok. Şikayet edecek merciimiz de kalmadı çünkü kimseye güvenimiz yok. Vatandaşın sorunları büyük, esnafın sorunları ortada. Sene başında burada birkaç sanayi esnafının daha kepengini indirip gittiğini göreceksiniz" diyerek, konuşmasını tamamladı. ( BGC)

Editör: Haber Merkezi