Cumhuriyetin ilanının milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Kerim Güney, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi: “Cumhuriyetimizin ilanının 97. yıldönümünü büyük bir gurur, coşku ve heyecan içinde kutluyoruz. Cumhuriyet, milletimizin bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceğinin en açık ifadesidir. Kahramanlık destanlarıyla dolu Kurtuluş Savaşımızda olduğu gibi milletimiz, bugün de aynı irade ve kararlılıkla, vatanımıza yönelen her türlü tehlike ve tehdide karşı göğsünü siper etmekten bir an olsun tereddüt etmemektedir.

Birlik ve beraberlik içerisinde ülkemiz muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefinde emin adımlarla ilerlemektedir. Bu hedef doğrultusunda Üniversitemiz, cumhuriyet ilkelerine bağlı, vatan ve bayrak sevgisiyle dolu, milli ve manevi değerlerine bağlı, fikri hür, vicdanı hür, aydın ve nitelikli gençler yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, Milli Mücadele kahramanlarımızı, milletimizin birliği ve beraberliği için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, kahraman gazilerimizi saygı ve şükranla anıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.”

Editör: Haber Merkezi