Bingöl'de perşembe günü Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ile Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu'nun şehit olduğu, Emniyet Müdürü Atalay Ürker ile polis Uğur Atlı'nın yaralandığı saldırıyla ilgili aranan 06 DH .... plakalı Renault marka otomobilin bugün öğleden sonra Malatya- Kayseri karayolunda seyrettiği bilgisine ulaşıldı. Alarma geçen Kayseri Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin Pınarbaşı İlçesi'ni geçtikten sonra takibe aldıkları otomobil, Kayseri- Ankara karayolunun 35'inci kilometresinde durduruldu.

Özel Harekat polislerinin de bulunduğu ekipler, otomobilde bulunan 4 kişiyi indirdi ve aracı didik didik aradı. Bingöl'ün Karlıova İlçesi nüfusuna kayıtlı 2'si kadın 4 kişi ile ilgili araştırma başlatılırken, Kayseri Emniyet Müdürlüğü ile Bingöl Emniyet Müdürlüğü'nün koordineli çalışmasıyla ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü'ne sürekli bilgi akışı sağlandı.

Otomobildeki 4 kişi Kayseri Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, bir polis yetkilisi, "Bingöl’deki olay sonrası plakası belirlenen bu otomobille ilgili ihbar bulunuyordu. Ankara’ya giderken tespit edilen otomobil durduruldu, arama yapılıyor. İçindeki kişilerle ilgili detaylı araştırma yapılıyor" demekle yetindi. 

BİNGÖL'E GÖNDERİLECEK


Kayseri Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan soruşturmada otomobilin, Bingöl Emniyet Müdürü ve ekibine saldırıda kullanıldığı bilgisine ulaşıldı. Gözaltına alınan, aynı ailenin ferdi olan 4 kişinin suç kaydına rastlanmadı. 

Gözaltına alınan kişilerle otomobilin, detaylı soruşturma için Bingöl Emniyet Müdürlüğü'ne gönderileceği belirtildi. 








Editör: Haber Merkezi