Sözcü Gazetesi 2 Ocak 2015 tarihinde "Sucukçu, AKP’li Belediye Başkanından Parasını İstiyor” başlığıyla verdiği haberi düzeltti.

Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı ve AK Parti Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki’ye yönelik haber yayınlayan Sözcü Gazetesi bugünkü nüshasında “Düzeltme Haber” yayınladı.

AK Parti Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki’nin, avukatı Mehmet Savruk kanalıyla Sözcü Gazetesinde yayınlattığı düzeltme haberde şu ifadeler yer aldı:

Gazetenin 2 Ocak 2015 tarihli nüshasında “Sucukçu, AKP’li Belediye Başkanından Parasını İstiyor” başlığı altında gerçek dışı bir haber yayınlanmıştır. Asılsız isnat ve iftiralardan dolayı, Kayseri Büyükşehir Belediye çalışanları hakkında iki kez soruşturma açıldığı, çok detaylı incelemelerden sonra, kamu davası açmaya yeterli delil, iz, emare bulunamadığından iki kez takipsizlik kararı verildiği herkesin malumudur. Açıktır ki, açılan tazminat davalarının fazla bir önemi yoktur. Kaldı ki, CHP Genel Başkanı ve arkadaşları aleyhine verilen kararların bir kısmı Yargıtay'ca onanmış, bir kısmı ise bozulmuştur. "Kazanılan hiçbir dava yoktur. Başkan halkı yanıltmıştır" şeklindeki açıklamalar bu itibarla doğru değildir. Bu cümleden olmak üzere, Kayseri 1.Asliye Hukuk Mahkemesinin 2011/31 sayılı kararıyla, Kemal Kılıçdaroğlu, 8.Asliye Hukuk Mahkemesinin 2014/106 sayılı kararıyla Şevki Kulkuloğlu, 6. Asliye Hukuk Mahkemesinin 2012/310 sayılı kararıyla Gazeteniz, müvekkilime manevi tazminat ödemişlerdir. Sayın Kılıçdaroğlu, ayrıca Ulaşım Daire Başkanı’na karar doğrultusunda manevi tazminat ödemiştir. Bu kararların hepside Yargıtay'dan geçerek kesinleşmiştir. Davaların önemli bir kısmı ise halen devam etmektedir. Bu durumda bizim açımızdan, "kazanılan hiçbir dava yoktur" yerine "kaybedilen hiçbir dava yoktur" demek olaylara daha uygun düşmektedir. Açıktır ki, "Sucukçu parasını istiyor" gibi doğru olmayan bir olay gazetenizde çarpıtılarak verilmektedir. Gazetecinin, yayınladığı olayların doğruluğunu araştırma ödevi vardır. Doğru olayları bile yayınlarken, dürüstlük kurallarına uygun olarak açığa vurulmasına dikkat etmesi gerekecektir. İfade edelim ki, gazeteniz dürüstlük kurallarına aykırı davranmıştır. Gereken yasal işlemler başlatılacaktır. Kamuoyunun bilgisine saygı ile sunulur."

Editör: Haber Merkezi