Kayseri'nin Develi ilçesinde bulunan tarihi yerleri Erciyes Üniversitesi Tıp ve Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri, Erciyes Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Görevlisi Ahmet Nedim Kilci ile birlikte ziyaret ettiler. Gezi öncesi öğrenciler Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar’ı ziyaret etti. Başkan Cabbar, “Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış Develimiz gezilip görülmeyi ziyadesiyle hak eden bir yerdir. Sizin gibi öğrenci kardeşlerimize her fırsatta Develimizi tanıtan Ahmet Nedim hocama teşekkür ediyorum” dedi.

Ziyaretin ardından öğrenciler Kültür-Sosyal İşler Müdürlüğü ekiplerinin rehberliğinde Develi'de tarihi yapılardan olan Develi Lisesi, Fatih Cami ve Siva Sitti Hatun Camini ziyaret ettiler.

Gezinin son kısmında ise Develi Belediyesinin Çanakkale Şehitleri anısına yaptırdığı park ziyaret edilerek Çanakkale Savaşı hakkında önemli anekdotlar anlatıldı. Erciyes Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Görevlisi Ahmet Nedim Kilci ve öğrenciler, ilgilerinden ve misafirperverliklerinden dolayı Cabbar Başkana ve belediye personeline teşekkürlerini iletti.(BGC)

Editör: Haber Merkezi