Kayseri şeker fabrikası eski başkanı Vedat Ali Özışık Karakimse köyünde düzenlediği “Büyük çiftçi
buluşması” iftar programına yaklaşık 10 bin civarında çiftçi katıldı. Kayseri şeker fabrikasının yönetim kurulu başkanlığından operasyonla indirilip tutuklanan, 32 ay ceza evinde kaldıktan sonra serbest kalan, ardından da bütün suçlamalardan beraat eden Vedat Ali özışık dün akşam 1çiftçiye iftar verdi. Yemek duasını Eski imam Ali çamlı yaptı.
                Vedat Ali Özışık yaklaşık 10 bin çiftçiyi kapıda karşılayarak, herkesle tek, tek hasret giderdi. Karakimse
köyündeki alan Özışık’ın dev afişleri ile süslendiği görüldü. Barkovizyon da, Özışık döneminde
Çiftçilere yapılan hizmetler anlatıldı. Ziraat odası başkanları platforma çıkarak, Mali genel kurula
seçim maddesi konulması gerektiğini söyleyip Özışık’a destek oldular.

"ŞEKER'E ÇÖREKLENDİLER, BEN FABRİKAYI 58 ONLAR 97'İNCİ YAPTI "
Özışık çiftçilere hitaben yaptığı konuşmada, şunları söyledi:
                “ Biz Kayseri şeker fabrikasının yönetimine geldiğimiz zaman yerlerde sürünen fabrikayı,
Türkiye’nin devleri arasına soktuk. Fabrikayı seçimlerle ele geçiremeyenler, Özışık ve yönetimini devirebilmek için fabrikayı borç batağına soktu, yolsuzluk yaptı diye, Türkiye Büyük Millet Meclis’inde sadece Kayseri şeker fabrikası için kanun çıkarttılar. Bizleri, hukuksuz şekilde bir operasyonla cezaevine koydular. Allah’ıma sığındım sabırla oturup bekledim ve çıktım. Ben çıkmadan hemen önce kayyum genel kurul yaparak hukuksuzluğu meşrulaştırmak istedi. Türk adaleti, yüce adalet, sonunda kararını verdi. Görevden alınıp tutuklanmama sebep olan bütün suçlamalardan beraat ettim. Şimdi soruyorum, Vedat Ali Özışık suçlumu, suçsuz mu? İlk 500 sanayi kuruluşu arasında Kayseri şeker’i Türkiye’nin 58. Sırasına getirmiştik. Fabrikaya çöreklenenler ise fabrikayı 97. Sıraya çıkarttı. 97.sıramı iyi, 58 mi?" diye sordu.

" BU ÖRGÜT TERÖR ÖRGÜTÜDÜR, AKAY DA ÜYESİDİR"
Kendilerine kumpas kurup yönetimden alaşağı eden çevrelerin terör örgütü olduğunu, Hüseyin Akay'ın ise bu örgüte üye olduğunu öne süren Özışık,  "Akay ve ekibine diyorum ki; siz seçimlerle kazanamadıkları Kayseri şeker fabrikasını ele geçirmek için, operasyonla bizleri içeri attıran bir örgütün getirdiği yönetimsiniz. Sizlerde üyelerisiniz. İddia ediyorum, bu örgüt terör örgütüdür. Bu konuda suç duyurularımda var" dedi.

“ONURUNUZ VARSA, SEÇİM MADDESİ EKLEYİN"
"Sizlerde Vicdan, merhamet, birazda insanlık varsa Mali genel kurula seçim maddesi koyun" sözleriyle Akay'a seslenen Özışık, şöyle konuştu:
                "Çiftçilerimiz adına söylüyorum. Sizlerde Vicdan, merhamet, birazda insanlık varsa Mali genel kurula seçim maddesi koyun, işi ehline bırakın, gerçek sahiplerine bırakın. Sandığa gidelim çiftçi senimi seçecek benimi görelim. Sonra yolumuza devam edelim. Bugün burayı, bu çiftçileri bu kalabalığı gördükten sonra seçim maddesi koyabilirler mi? Tabii ki hayır. Ama merak etmeyin. Eninde sonunda bu yıl seçimi yaptıracağız ve Kayseri şekeri gerçek çiftçiler yönetecek. Allahın izni ile bunu yapacağız dostlarım. Etik denen bir mesele var. Ben yönetimde iken görevden alındım ama beraat ettim. Benim ve yönetimin hakkı var. Eğer biraz vicdan merhamet onur varsa mali genel kurulda gündeme seçim maddesi koymalı yoksa istifa etmelidir. Aksi halde bizler hep beraber Hakkımızı söke, söke alırız."
HABER: ALİ TÜRKASLAN-SELAHATTİN KARAKOÇ


Editör: Haber Merkezi