Orta Anadolu (ORAN) Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu haziran ayı Olağan Toplantısı gerçekleşti. Toplantı, Yönetim Kurulu Başkanı Kayseri Valisi Gökmen Çiçek başkanlığında, Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Yozgat Valisi Ziya Polat ve Yönetim Kurulu Üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.

Toplantıdan önce basın açıklaması yapan Kayseri valisi Gökmen Çiçek, “Bu ilk toplantımız. Göreve başladıktan sonra gördüğüm kadarıyla ORAN’ın yaptığı çalışmalarla ilgili Belediyelerimizin, Sivil Toplum Kuruluşlarımızın, özellikle iş insanlarımızın ORAN’la beraber paylaştıkları projeler, güzel ve sürdürülebilir duruma getirilmiş. Devamlılığı olan, istihdam sağlayan, memlekete katma değer üreten işler yapılmış. Ben bundan dolayı ORAN Yönetim Kurulu Üyelerimize çok teşekkür ediyorum. İnşallah biz de aynı şekilde bundan sonra devam edeceğiz” dedi.

‘3 İLİMİZDE 100 MİLYON TL’NİN ÜZERİNDE BİR YATIRIM GERÇEKLEŞMESİNİ BEKLİYORUZ’

Yapılacak toplantıda önemli kararların alınacağını vurgulayan Vali Çiçek, “Hepimizin bildiği gibi Haziran Ayı Olağan toplantımızda perşembe günü ORAN tarafından, İmalat Sanayisi Performans Destek Programı ilan edildi. Bunu çok önemsiyoruz. Bu programda 25 milyon TL değerinde kâr payı ajansımız tarafından üstlenilecek. KOBİ’lere sektörüne göre 3,5 milyon TL’ye kadar kredi imkânı sağlanacak. Bu programa göre İmalat Sanayimizde, 3 ilimizde 100 milyon TL’nin üzerinde bir yatırım gerçekleşmesini bekliyoruz. 3 ilimizde de bilgilendirme toplantıları yakın zamanda yapılacak. Sizler aracılığıyla da KOBİ’lerimize bunu duyurma imkânı bulacağız. Bugünkü toplantımızda KOBİ’lerimiz için bir başka program daha ilan olsun diye uğraşıyoruz. İnşallah 2 ay içerisinde İmalat Sanayi Destek Programı da İmalat Sanayisi için ilan etmiş olacağız” ifadelerini kullandı.

Birbirinden değerli tarihi ve kültürel değerleri hazinelere sahip olan Kayseri, Sivas ve Yozgat illerinde bu eserlerin ortaya çıkarılması için çalışacaklarını belirten Çiçek, “Özellikle bu tarihi kültürel eserlerimizin ortaya çıkartılması ve tanıtımıyla ilgili çalışmalara ağırlık vereceğiz. Soğanlı Vadisi, Koramaz Vadisi, Sarıkaya Roma Hamamı, Kazankaya Kanyonu, Sivas Müzesi ve Sıcak Çermik’e kadar birçok turizm değerimizin tanıtımı için de yapılacak çalışmalar bugün ilan edilecek. İnşallah uyumlu bir dönem geçirip ORAN’da altın bir yıl yaşamak istiyoruz. Hepimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

Editör: Haber Merkezi