Kocasinan Belediye Meclisi 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 20. maddesine istinaden Başkan Mustafa Çelik yönetiminde Meclis Salonu'nda toplanarak gündemindeki 24 asil ve 2 ek gündem maddesini görüşerek karara bağladı.
Meclis üyelerinin Kurban Bayramını tebrik ederek oturumu açan Başkan Çelik, " Oymaağaç’ta oluşturulan kurban satış pazarı ve mobil kesim üniteleriyle Kayseri’ye örnek, çok temiz ve nezih bir kurban bayramı hizmeti sunduk. Şimdiye kadar hiç yapılmamış, hem kurban satış hem de kurban kesim ünitelerinin yerlerinin hazırlanması çok başarılı oldu. Kurban satış ve kesim alanını vatandaşlarımız için en kullanışlı hale getirdik. Bütün ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde organizasyon yaptık. İkisi küçükbaş, ikisi de büyükbaş olmak üzere 4 kesimhane kurduk. Burada vatandaşlarımızın kurbanlarını dini vecibelere uygun bir şekilde kestikten sonra hijyenik şekilde paketleyerek teslim ettik. Yine aynı şekilde Fevzi Çakmak, Fatih, Beyazşehir ve Yeni Mahalle Kapalı Semt Pazar’ına kurduğumuz küçükbaş kesimhaneler halkımız tarafından takdirle karşılandı. Kurban kesimi yapılan bütün alanlarda aynı gün yapılan temizlik işlerimiz de aksamadan devam etti. Herhangi bir aksaklığa mahal vermeden kurban bayramını en güzel şekilde atlatmış olduk. Başarılı ve özverili çalışmalarından dolayı tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

"GELECEK YIL KURBANI PAY EDECEKLERİ YER KURACAĞIZ"

Bu yıl edindikleri tecrübeler ışığında gelecek yıl çok daha mükemmel organizasyon yapacaklarını vurgulayan Başkan Çelik,”Gelecek yılki uygulamamızla vatandaşlarımızın hisseli kurbanlarını pay edebilmelerine imkan sağlayacak bölümler kuracağız. Kasaplar için özel stantlar hazırlayıp, sokak aralarında yaşanan ve kasaplık gerektiren işlerin ilkellikten kurtarılmasını sağlayacağız. Bu sayede vatandaşlarımızın talep ettikleri hisse paylaşımı, et çekimi ve sucuk dolumu gibi maharet gerektiren işler, ehil ellerde, daha kısa sürede ve hijyenik olarak yapılacak” şeklinde bilgiler verdi.
Başkan Çelik açıklamalarına şöyle devam etti;” Kırtasiye setlerini öğrencilerimize dağıttık ve büyük beğeni aldık. Umarım gelecek yıllarda diğer belediyeler de dağıtır da öğrencilerimizin başarısı için önemli bir adım atılmış olur. Orta Yol Projesi’nde Sarımsaklı Taşkın Kanalı’nın kenarına yapmayı planladığımız yolun ilk çalışması olarak taşkın koruma kanalının beton perde içerisine alınmasıyla ilgili ihaleleri yaptık. Oymaağaç’tan başlayıp yapımı devam eden Bölge Hastanesi’ne kadar uzanan 4,5 kilometrelik bölümün ihalesini gerçekleştirdik. Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz tarafından kullanılacak iş makinalarının alımını gerçekleştirdik. Yamula Barajı’nın çevre düzenlemesi ve Sümer Mahallesi’nde yapacağımız Mis Kokulu Bahçe’yle ilgili ihalelerimiz bu ay sonu itibarıyla tamamlanacak. Sarımsaklı Taşkın Koruma Kanalı’nın Erkilet Havaalanı’ndan başlayıp Bağdat Caddesi’ne kadar olan kısmında zeminin betonla kaplanması işini tamamlamayı planlıyoruz. Kentsel dönüşümle ilgili harcayacağımız mesai, yapacağımız belediyecilik hizmetlerinin içerisinde yüzde 80’lik bölümü oluşturuyor. Kentsel dönüşümle ilgili olarak yaklaşık 7-8 bölgede planlama çalışmalarımız tamamlanmış durumda. 8 Mahalle Evi ihalesi yapıldı, onların temelini atacağız.”
Daha sonra gündem maddelerine geçen Başkan Çelik, 2015 Mali Yılı Performans Proğramı, Gelir Gider Bütçesi, Bütçe Kararnamesi ve Gelir Tarifesi’nin Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesini oylattı. Başkan Çelik, imar plan değişiklik talepleriyle ilgili komisyon raporlarını meclis üyelerinin görüşüne sunarak karara bağladı. Yeni imar değişiklik taleplerinin de görüşülerek rapor hazırlanması amacıyla İmar Komisyonuna havale edilmesini meclis üyelerinin oyuna sundu.
 
Editör: Haber Merkezi