Kayseri OSB Başkanı Tahir Nursaçan ve yönetim kurulu üyeleri ile iki bölge yöneticisi hakkında, 1 Mart 2019 tarihinde yapılan genel kurulu öncesi şartları tutmadığı halde 79 işyerine mesken ruhsatı verdikleri gerekçesiyle Kayseri 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Davanın ilk duruşması 12 Temmuz tarihinde yapılacak.

NURSAÇAN VE YÖNETİMİ HAKKINDA ŞİKAYETLER YAPILDI

Tahir Nursaçan yönetimi tarafından işten çıkarılan Abdülmenap Esko, Hüsamettin Kazi, Hacı Nuh Sarp ve Abdullah Ekinci’nin şikâyet başvurusu yapmasının ardından Sanayi Bakanlığı inceleme için müfettiş görevlendirmişti. 8 ay kadar süren Kayseri OSB’deki müfettiş incelemesi sonrasında 406 sayfalık bir rapor hazırlanmıştı. OSB’de işten çıkarılan kişilerin şikayetlerinin yanı sıra, sanayiciler Fatih Özdemir, Emrah Dağdelen ve Nuh Mehmet Hasçınar da 2019 seçiminin hemen akabinde Cumhuriyet Savcılığına şikâyette bulunmuştu. Bu şikayetlere eski OSB Başkanı Ahmet Hasyüncü ve Kayseri OSB’ne Sahip çık Platformu Sözcüsü Bekir Okay Kiracıoğlu’nun şikayet dilekçeleri de eklenmişti.

YAPILAN ŞİKAYETLERDE NE DENMİŞTİ

Cumhuriyet Savcılığı’na yapılan şikayetlerde OSB yönetiminin 1 Mart 2019’da yapılan genel kurul öncesi ve sonrası, TCK’nın 257/1, 43/1, 53/1, 184/3 ve 53/ 1 maddelerine göre zincirleme olarak görevi kötüye kullanmak ve zincirleme imar kirliliğine sebebiyet verdiği iddia edilmişti. Cumhuriyet Savcılığı tarafından suç duyurularına ilişkin iddianame hazırlandı ve mahkemeye sunulan iddianame kabul edildi.

HANGİ İSİMLER YARGILANACAK

Kayseri 11. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianameye göre davanın ilk duruşması 12 Temmuz 2021 tarihinde başlayacak. Davada yargı önüne çıkacak isimler ise şöyle: OSB Başkanı Tahir Nursaçan, eski ve mevcut yönetim kurulunda görev yapan Şeref Özdemir, Süleyman Sarptaş, Özer Bostancı ve Seyhan Arifoğlu. Kayseri OSB Bölge Müdürlüğü’nde yönetici olarak görev yapan Bölge Müdürü Ali Yaprak ve Adil Özhan.

Editör: Haber Merkezi