1 Mart 2019'da yapılan 17'nci Olağan Genel Kurul’da Tahir Nursaçan'ın başkan seçilmesinin ardından işten çıkartılan itfaiye müdürü, imar müdürü ve inşaat bölümü şefi ile OSB'de ki bazı sanayicilerin 'Usulsüz harcama' iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunmaları üzerine soruşturma başlatıldı.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen ve 200’ü aşkın sanayicinin bulunduğu ‘OSB’ne Sahip Çık Platformu’nun müdahil olduğu soruşturma dosyasına girdi. Soruşturma sonunda OSB eski Başkanı Tahir Nursaçan ile yöneticiler A.Y., A.Ö., S.S., Ş.Ö., Ö.B. ve S.A. hakkında ‘zimmet’, ‘kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği’ suçundan iddianame düzenlendi. İddianame, 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. Kayseri 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada tutuksuz sanıklardan OSB yöneticilerinden A.Y. hazır bulunurken, OSB eski Başkanı Tahir Nursaçan, yönetim kurulu üyeleri S.S., Ş.Ö. Ö.B. ve S.A. A.Ö. duruşmaya katılmadı.

KİRACIOĞLU: 'TÜM SANAYİCİLER ZARAR GÖRDÜĞÜ İÇİN ŞİKAYETÇİYİZ'

Duruşmaya katılan OSB’ne Sahip Çık isimli Platforma Başkanı Bekir Okay Kiracıoğlu, “OSB’de oluşan bu şeylerden dolayı tüm sanayiciler zarar gördüğü için şikayetçiyiz. Şu an 1200 sanayici aidat ödemeye başladı. Buradaki yapılanlar 1200 sanayicinin zararına olduğu için şikayetçiyiz” diye konuştu. Duruşmaya katılan diğer müştekiler de kendilerinin usulsüz işten çıkarıldıklarını, söyleyerek mağdur olduklarını bu yüzden şikayetçi olduklarını belirttiler.

ZAMAN ZAMAN GERGİNLİK YAŞANDI

Müştekilerden Abdulmenap Esko söz alırken sanık A.Y. müdahale ettiği sırada Esko, ‘Müdahale etme’ demesi üzerine sanık A.Y., ‘Sen sus’ diye tepki verdi. Bunun üzerine müşteki avukatı ile Ali Fidan, “Burası mahkeme salonu. Kendini hakimin yerine koymaya kalkma. Karşında evladın yok. Müvekkilime ‘sen’ diye hitap edemezsin’ diye konuştu. Duruşma, eksikliklerin giderilmesi için ileri bir tarihe ertelendi.

Editör: Haber Merkezi