Mahkeme başkanlığı, takipsizlik kararın verilen şikâyet konuları ve iddiaların tekrar incelenmesini ve muhatapları için dava açılmasını istedi. Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan ve yönetim kurulu üyeleri hakkında yargı yolu yeniden açılmış oldu. Aylardır Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde yaşanan ve artık yargıya taşınan konular ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan ve yönetim kurulu üyeleri hakkında Mesken usulsüzlüğü, Osmanlı odasına yapılan harcamalar, basın kuruluşlarına ödenen paralar, dağıtılan kitaplar, ciddi rakamlar ödenerek alınan telefon ve tesbihler ile ilgili savcılığa yapılan şikâyetler yeni bir boyut kazandı.

Kayseri’de faaliyet gösteren 3 sanayici tarafından 5 madde üzerinden yapılan şikâyet sonrasında İmar Kanununa muhalefetten dava açılması istenmiş, basımı yaptırılan ve dağıtılan kitaplar için Genel Kurula sunulması kararı verilmiş, diğer üç madde için de takipsizlik kararı çıkmıştı. Kayseri 1.Sulh Ceza Hakimliğine yapılan itiraz sonrasında 79 meskenle ilgili, Osmanlı odası, medyaya ödenen para ve telefonlar ile ilgili dava açılmasına karar verildi. Ceza hâkimliği, meskenlerin imar kanununa muhalefet noktasında “İmar kanununa muhalefet varsa evrakta sahtecilik de vardır” düşüncesi çerçevesinde yeniden incelenmesine ve dava açılmasına karar verdi. OSB’ye alınan ve çalışanlara verilen cep telefonları ve medyaya ödenen paraları ile ilgili olarak da kamu yararı olmadığı düşüncesi çerçevesinde zimmet çıkarılması istendi.

Kayseri 1.Sulh Ceza Hakimliği’nin 3 Haziran 2021 tarihli Değişik İş Kararı’nda; İddianamede yeralan isnadın sübutu halinde TCK’nın 204/2. Maddesinde tanımlanan kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği suçunu oluşturabileceğinin belirtildiği, bu nedenle fikri sahtecilik oluşturan ve mevzuata aykırı olarak verilen yapı kullanma izin belgeleri ile ilgili olarak resmi belgede sahtecilik suçundan ilgililer hakkında birleştirme talepli iddianame düzenlenmesi gerektiği..

Bilirkişi raporuna göre; promosyon telefonların OSB’nin kurumsal aboneliğine ait puan ile alındıkları, bu nedenle bu iddianın yargılamaya konu yapılarak mahkemece delillerin takdiri ile suçun unsurlarının değerlendirilmesi gerektiğinden ilgililer hakkında iddianame düzenlenmesi gerektiği..

Bilirkişi raporuna göre Osmanlı odası adı altında düzenlenen ve 1.500.000 TL harcama yapılan yerle ilgili olarak yapılan harcamanın OSB’nin kuruluş amacı yada sevk ve idaresi ile ilgili olmadığı, bu nedenle bu iddianın yargılamaya konu yapılarak mahkemece delillerin takdiri ile suçun unsurlarının değerlendirilmesi gerektiğinden ilgililer hakkında iddianame düzenlenmesi gerektiği..

Bilirkişi raporunda, OSB icraatlarının reklamının yapılmasına ihtiyaç olmadığı, OSB icraatlarıyla dahi ilgili olmayan bazı haberlere ilişkin ödeme yapılmasının, herhangi bir karar alınmaksızın yerel medya mensuplarına hediye alınarak dağıtılması hususlarının mevzuata aykırı olduğunun belirtildiği, bu nedenle bu iddianın yargılamaya konu yapılarak mahkemece delillerin takdiri ile suçun unsurlarının değerlendirilmesi gerektiğinden ilgililer hakkında iddianame düzenlenmesi gerektiği tesis edildi.

Editör: Haber Merkezi