Genel kurulda gündeme gelen en önemli madde Dubai projesinin zararla kapatılması yönünde oldu. Dubai projesinde oluşan zarara yönelik, OSB’ne Sahip Çık Platformu üyesi muhaliflerin gündeme taşıdığı iddiaların haklılığı gün yüzüne çıktı.

GENEL KURUL 1 SAAT GEÇİKMELİ BAŞLADI

Saat 14,30’da başlaması beklenen genel kurul, yeterli çoğunluğun sağlanabilmesi için 1 saat kadar gecikmeli gerçekleşti. Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nin 19. Mali Genel Kurulu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Mevcut Başkan Yunus İmamoğlu ve yönetiminin teklifi sonrasında Divan heyetinin oluşması ile genel kurul açılışı gerçekleştirildi.

DENETİM, BİLANÇO VE GELİR TABLOSU KABUL EDİLDİ

Mali Genel Kurulda daha sonra denetim raporu ve Yeminli Mali Müşavir tarafından hazırlanan denetim raporu ile bilanço ve gelir gider tablosu okundu. Faaliyet raporu ve diğer raporların okunmasının ardından yönetim ve denetim kurulu üyeleri genel kurul üyelerince ibra edildi.

DUBAİ PROJESİNE 81 MİLYON TL HARCANDI”

Mali genel kuruldaki en önemli başlık olan ve geçmiş dönem başkanı Tahir Nursaçan ve yönetiminin ağır eleştiriler aldığı Dubai kurulu bulunan TTM’nin kapatılması oldu. Dubai ile ilgili maddenin görüşülmesi esnasında OSB’ne Sahip Çık Platformu Sözcüsü İşadamı Bekir Okay Kiracıoğlu, Dubai projesiyle ilgili Yeminli Mali Müşavir tarafından hazırlanan denetim raporu ile bilanço ve gelir gider tablosuna olan itirazlarını dile getirdi. Bu raporda 81 milyon liralık bir harcama bulunduğunu ve bunun Dubai projesine yönelik yapıldığının aşikar olduğunu kaydetti.

“BU PROJEDE 8 MİLTON TL ZARAR VAR”

Mevcut yönetimin Dubai projesinde devlet tarafında verilen desteklerin ödemelerinin alınmasının ardından yaklaşık 8 milyon TL gibi bir zararın oluştuğunu iddia ettiğini ifade eden Kiracıoğlu, bu miktarın 2019, 2020 ve 2021 yılı ödemeleri göz önünde bulundurularak ve dolar kurunun 6 TL civarında hesaplanarak gündeme alınması gerektiğini vurguladı.

“BU ZARARI KİM ÖDEYECEK”

Bu harcama rakamının ilgili yıllarda yapıldığını ve 14 milyon dolar olduğunu konuşmasında sanayicilere aktaran Kiracıoğlu, bu rakamı kimin karşılayacağını Dubai'de yer alan 5 sanayicinin mi ödeyeceğini yoksa bütün sanayiciler tarafından mı karşılanacağını belirtti. Dubai projesi ile ilgili yapılan hesaplarının hepsinin yanlış olduğunu iddia eden ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı teşvik ödemesinin bu yılın rakamları ile yapılacağının da altını çizen Kiracıoğlu, mevcut yönetim tarafından belirlenen 8 milyon TL’lik zarar rakamı Dubai projesinin kapatılmasına yönelik karar alınmaya çalışıldığını bunun 2019, 2020 ve 2021 yılı rakamları ile yapılması gerektiğini ifade etti. Kiracıoğlu, ayrıca doğalgaz ve elektrik tüketimi konusunda yönetime harcama yetkisi veren maddeye de itiraz ettiklerini ve bu maddede herhangi bir rakam yazılmamasının yeni Dubai projesi zararlarını ortaya getirebileceğini kaydetti. Genel kurul toplantısı gündemdeki maddelerin görüşülmesinin ve tek tek oylanmasının ardından sona erdi.

Editör: Haber Merkezi