Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri İl Örgütü, CHP Genel Merkezi tarafından ilan edilen "17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası" kapsamında bir basın açıklaması yaptı. Parti binasına asılan AKP'nin 4 eski bakanının maskeli fotoğraflarının bulunduğu pankartlar önünde konuşan CHP Kayseri İl Başkanı Mustafa Ayan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek, "Senin çaldığın parayı da senin başına çalacağız. Bunun hesabı sorulacak. Öyle çalıp kaçmak yok. Ben yaptım oldu bitti yok! O 1153 odalı sarayındaki altına yaptırdığın dehlizlerden seni bulup çıkaracağız. Bunun hesabını önce Allah'a sonra halka vereceksin" diye konuştu.


Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri İl Örgütü, CHP Genel Merkezi tarafından ilan edilen "17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvetle Mücadele Haftası" kapsamında bir basın açıklaması yaptı. Sahabiye mahallesindeki CHP İl binası önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına çok sayıda partili katılırken, adları rüşvet iddialarına karışan AKP'nin 4 eski bakanının maskeli fotoğraflarının bulunduğu pankartlar, parti binasına asıldı.

AYAN ÖNCE ÖZHASEKİ'YE YÜKLENDİ
Burada bir basın açıklaması yapan Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri İl Başkanı Mustafa Ayan, ilk olarak Atatürk'ün Kayseri'ye gelişinin yıl dönümü etkinliklerine 25 dakika geç geldiğini iddia ettiği Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye, Kayseri Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Şükrü Karatepe üzerinden yüklendi.
"HARAMIN BİLE FAİZİNİ ALIYORLAR, BUNUN ADI AHLAK MI?"
17-25 Aralık soruşturmaları sonra hayata geçen uygulamalarla AKP hükümetinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıyla dalga geçtiğini öne süren Ayan, "Allah'ın kitabımızda bize bahşettiği dini bayramlarımız ile Atatürk'ün bizlere hediye ettiği milli bayramlarımızın yanında bir da AKP iktidarının bize sunduğu yolsuzluk ve hırsızlık bayramımız oldu. Hayırlı uğurlu olsun Türkiye'ye... Başrolde de Türkiyeli daltonlar var. Amerika'daki daltonlar 'Türkiye'de hırsızlık suç değilmiş' diyerek Türkiye'ye gelmek istiyorlar. Çalıyorlar, çırpıyorlar, yasa çıkarıyorlar, kendilerini affettiriyorlar paralarını geri alıyorlar. Devlet paralarına el koyuyor, paralarına el konulduğu içinde devletten faiz alıyorlar. Bu 72 milyon Türkiye Cumhuriyeti yurttaşıyla dalga geçmektir. Haramı kanıksamaktır, haramın bile faizini almaktır. Bunun adı insaniyet mi? Bunun adı insanlık mı? Bunun adı ahlak mı? " diye sordu.
"BİZİMLE DALGA GEÇİYORLAR"
17 Aralık sonrası tüm dünyanın Türkiye ile dalga geçtiğini ifade ederek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yüklenen Ayan şu ifadeleri kullandı:
"Allah seni lütfedip bakan etmiş kolunda 1 trilyonluk saat. Müftü hocamıza 1 trilyonluk araba. Hani 1 hırka 1 lokmaydın? Yook! Size 1 lokma 1 hırka, kendilerine saraylar ve köşkler. Bunların inancı ve imanı bu! Para, yeme, içme ve güya itibar! Oraya saray yapmakla Türkiye Cumhuriyeti'nin güya itibarı yükselmiş! Arkadaşlar bizimle dalga geçiyorlar. Bu gün CNN Erdoğan ile oğlu Bilal'ın konuşmalarını yayınlıyor. Dalga geçiyorlar bizimle hani itibar? Gidebildiğiniz komşu bir ülke mi kaldı? Sözünüz mü dinleniyor? Böyle bayram olmaz olsun yazıklar olsun. Bize
sunulan sevinerek değil de üzülerek, içimiz kan ağlayarak yaşadığımız bir acıyı hatırlatma bayramıdır."

"BU KARA GÜNLER TÜRKİYE'NİN TARİHİNDEN KALKACAK"
Sözlerinin devamında Türkiye'nin sahipsiz olmadığını, bu kara günlerin elbet geçeceğini anlatan Ayan, "Bu ülke sahipsiz değil, bu tür kara günler Türkiye'nin tarihinden kalkacak. İnsan insana kıymayacak kardeş olacağız. Kürtler bir yere gitmeyecek kol kola omuz omuza bu ülkenin vatandaşı olacağız. Alevi kardeşlerimiz adam gibi inancını ve kültürünü yaşayacak. Bu ülkede yaşayan herkes kol kola omuz omuza milli sınırlarımız içerisinde ortak Anayasa'da, bir tek bayrakla, ortak dilimizle ve herkes ana dilini istediği gibi konuşarak yaşamaya devam edeceğiz" dedi.

"O 1153 ODALI SARAYINDAKİ ALTINA YAPTIRDIĞIN DEHLİZLERDEN SENİ BULUP ÇIKARACAĞIZ"
Son olarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenen CHP İl Başkanı Ayan, şu ifadeleri kullandı:
"Senin çaldığın parayı da senin başına çalacağız. Bunun hesabı sorulacak. Öyle çalıp kaçmak yok. Ben yaptım oldu bitti yok! O 1153 odalı sarayındaki altına yaptırdığın dehlizlerden seni bulup çıkaracağız. Bunun hesabını önce Allah'a sonra halka vereceksin."

HABER VİDEO : ALİ TÜRKASLAN - FOTOĞRAF : SALAHATTİN KARAKOÇ




Editör: Haber Merkezi