Kayseri Şeker'in en büyük hissedarı Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi başkanlık seçimleri sürüyor. Saat 09:00'da başlayan 68. olağan genel kurulunda mevcut başkan Hüseyin Akay ve başkanlık adayı Vedat Ali Özışık konuşma yaptı. Konuşma esnasında yaşanan gerginlikler nedeniyle çiftçiler arasında tartışma çıktı. Tartışma büyümeden engellendi. Seçimler sürerken zaman zaman çiftçiler arasında gerginlikler yaşanmaya devam etti. Genel kurula çiftçiler tarafından yoğun ilgi vardı. Saat 09:00'da başlayan seçimler tamamlandıktan sonra oy sayımı yapılacak.

"VEDAT BAŞKANIN HANIMINA YUMRUK ATMIŞ!"

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi'nin 68. genel kurulunda yaşanan gerginlikler ön plana çıktı. Nevşehir'de çiftçilik yapan Suat Özcan'ın iddialarına göre Vedat Ali Özışık'ın eşine mevcut başkan Hüseyin Akay yumruk attı. Nevşehir Kozaklı'da çiftçilik yapan Suat Özcan, Vedat Ali Özışık'ın yönetime gelmesini istediğini belirterek, "Vedat başkan yönetimi çok iyiydi, mükemmel işler yaptı Boğazlıyan'a çok büyük bir tesis kazandırdı inşallah kazanacak. Hüseyin Akay ilk göreve başladığında televizyon kanallarında çok yayın yaptı canlı yayında,' Kesinlikle kimsenin ekmeğiyle oynamayacağım, hiç kimseye kin gütmeyeceğim' dedi fakat kincilik bunlarda, orada çalışan herkesin ekmeğiyle oynadı, oyumuz Vedat başkana. İçeride Vedat başkanın hanımına yumruk atmış, sol gözü şişmiş delikanlı adama, başkana yakışmayacak hareket” diye konuştu.

"ADAY YERİNE ÇİFTÇİMİZ KAZANSIN"

Boğazlıyan'da çiftçilik yapan İlyas İlhan Mevcut yönetimden memnun olduğunu belirterek, "İçeride biraz sıkıntılar yaşandı. Hoş görülmeyen sıkıntılardı. Aday arkadaşın yaptığı hareketler hiç hoş değildi. Aday yerine çiftçimiz kazansın. Önemli olan bu şirketi Ülkemize, Kayserimize, Boğazlıyanımıza uygun şekilde yönetmek, çiftçinin menfaati düşünülmeli. Birçok seçimde gerginlik yaşanabilir fakat hakaret tarzı konuşmalar hiç hoş değildi. İlla ki seçimde sataşmalar olacak, tartışmalar olacak, ben birçok seçim atlattım fakat hakaret tarzı tartışmalar hiç uygun değildi. Ben oyumu vererek görevimi yaptım. Bundan sonraki süreçte kim kazanırsa çiftçiye pancarı uygun fiyatta vermesi, çiftçinin kalkınması için yeni yeni projelerin üretilmesini bekliyorum" dedi.

"YÖNETİMDEN MEMNUN DEĞİLİZ"

Ovakent'te çiftçilik yapan Mustafa Karataş yönetimin değişmesi gerektiğini belirterek," Eski yönetim gidecek yeni yönetim gelecek inşallah. Eski yönetimden memnun değildik. Çiftçi Adamın yanına yanaşamıyordu çiftçide şimdi gerekeni yapacak. Gerginlik bütün seçimlerde olan bir şey, o her zamanki normal hali Türk milletinin. Bizce yönetim değişecek, biz yönetimden memnun değiliz, çiftçinin tepkisi içeride belli oldu. Bu adamlar geldi, bizim olan fabrikamıza giremez olduk, pancar ekemez olduk, her yerde sıkıntı var. Ben kota ve elektrik gibi zulümleri yüzünden ekim yapamaz oldum. Yeter artık çiftçinin biraz kendine gelmesi lazım" diyerek çiftçinin tepkisini gösterdiğini ifade etti.

Editör: Haber Merkezi