Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri İl Başkanı Ümit Özer:

“Kendi saltanatı için ülkesinin felaketine göz yuman tek adam rejiminin kan ve gözyaşına boğduğu Anadolu halkı, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kendisine vurulmaya çalışılan zincirlerini kırarak tarihte emsali görülmeyen bir bağımsızlık mücadelesi başlattı. Bu eşsiz mücadele Anadolu Halkını bir millete dönüştürürken, Mehmet Akif Ersoy’un;
“Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım.
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış, şaşarım.
Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner aşarım.
Yırtarım dağları enginlere sığmam, taşarım. “dizelerini içeren İstiklal Marşı Türk Milleti’nin özgürlük ve bağımsızlık aşkını dünyaya haykırıyordu.

Evet, İstiklal Marşımızın kabulünün 100’üncü yılındayız. Yerli ve milli olduğu iddiasında olanlar ve onların kalemşorları, dönem dönem, Türk Milleti’nin bağımsızlık sembolü İstiklal Marşı’nı tartışmaya açması, İstiklal Marşı’nın nasıl ve hangi koşullarda yazıldığını bilmedikleri içindir. Elbette tarihi Yunan çizmesini şanlı Türk bayrağına tercih eden meczupların hezeyanlarından öğrenenler böyle bir yanılgıya düşebilir. Ancak Mehmet Akif Ersoy’un ölüm döşeğindeki “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” sözlerinin derinliğinin, Kurtuluş Savaşı’nın anlamının farkında olan aziz milletimiz bu sapkın düşünceye hiçbir zaman ve hiçbir koşulda geçit vermeyecektir.

Rengini şehitlerimizin kanından alan şanlı bayrağımız ve onun istiklalini ebedileştiren İstiklal Marşı, hiç kuşku yok ki yüce Türk Milletinin ruhunu, tarihini, bağımsızlık sevdasını, ülkü ve ideallerini yansıtan ve Büyük Türk milleti var oldukça nesiller boyunca yüreklerde hissedilerek coşkuyla okunacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy ve kurtuluş savaşı kahramanlarını; bu ülkenin birliği ve bütünlüğü için can veren aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi