CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer ve CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası ile Kayseri Ziraat Mühendisleri Odasını ziyaret ederek, görüş alışverişinde bulundu. Kayseri Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ali Koç, gıdaya erişiminin önemine dikkat çekerek, “Pandemi insanı, açlık ise insanlığı öldürür” dedi.

CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer ve CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık’ın pandemi süreci ve yaşanan gelişmelerle ilgili ziyaretler kapsamında Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası’nı ziyaret ederek, Oda Başkanı Altan Aydemir ve yönetim kurulu üyeleriyle görüş alışverişinde bulundular. Ziyarette konuşan Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Altan Aydemir, pandemi süreciyle birlikte performanslarının yüzde 8-10 seviyelerine düştüğünü belirterek, süreçten en fazla etkilenen kesimlerden birinin de kendi sektörleri olduğunu belirtti. Ülkenin temel taşının küçük esnaf olduğunu ifade eden Aydemir, mülk sahiplerinin kira konusunda işletmelere yardımcı olması gerektiğini söyledi. CHP İl Başkanı Ümit Özer kira konusunda devletin destek olması gerektiğini belirterek, küçük esnafın üvey evlat muamelesi gördüğünü söyledi. Kayseri’nin gastronomi konusunda elindeki değerleri yeterince tanıtamadığını belirten Özer, bu konuda kapsamlı çalışmalar yapılması gerektiğini ifa etti. Küçük esnafın her zaman desteklenmesi gerektiğinin altını CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık da pandemi sürecinde bu desteğin daha da önem kazandığını söyledi. Türkiye’nin işsizlik konusunda ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirten Arık, küçük esnafın yarattığı istihdam ile bu sorunun çözümünde önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.
CHP İl Başkanı Özer ve Milletvekili Arık’ın bir diğer ziyareti ise Ziraat Mühendisleri Odası’na oldu. Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ali Koç ve yönetim kurulu üyeleriyle pandemi süreciyle ilgili Özer ve Arık’a bilgiler verdi. Pandemi süreciyle ilgili ilk dönem kısıtlamalarda bazı zorluklar yaşadıklarını ifade eden Koç, sonrasında Ziraat Mühendisleri ile ilgili düzenlemeler ile zorlukların aşıldığını söyledi. Ziraat Mühendisleri Odası’nın da pandemi kurullarında yer alması gerektiğini belirten Koç, iller arası farklı uygulamaların yapıldığını, bazı illerde Ziraat Mühendislerinin de kurullarda yer aldığını belirtti. Gıda güvenliğinin ve gıda güvencesinin öneminin daha da arttığını ifade eden Koç, “Pandemi insanı öldürür, açlık insanlığı öldürür. Bu süreç çiftçilerimizin ve ziraat mühendislerimizin önemini ortaya çıkardı” diye konuştu.

CHP İl Başkanı Özer, sorunlar ve çözüm önerileri konusunda CHP olarak konunun bileşenleriyle sık sık görüş alışverişinde bulunduklarını ifade ederek, bu kapsamda Ziraat Mühendisleri Odası ile görüş alışverişinde bulunmaya devam edeceklerini söyledi. CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık da tarım ve hayvancılık konusunda en önemli eksikliğin planlama olduğunu belirterek, çiftçinin ekmeden ne kazanacağını bilmesi gerektiğini belirtti.

Editör: Haber Merkezi