KTO Rifat Hisarcıklıoğlu konferans salonunda gerçekleştirilen törene, KTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Yılın Ahisi seçilen Mustafa Nevzat Özhamurkar ve ailesi katıldı.

Törende konuşan KTO Başkanı Ömer Gülsoy, "2021 yılı Ahi Evran yılı olarak kutlanıyor. Aslında yıllardır Anadolu Ahilik Teşkilatı’nı insanımıza yanlış anlattığımız kanaatindeyim. Ahilik teşkilatı sadece bir esnaf teşkilatı değildir. Temelleri Kayseri’de atılan Ahilik teşkilatı, elbette bir esnaf örgütüdür. Ahi, ahlaklı ticaret yapan, ölçü ve tartıda hile yapmayan kişidir. Ahiliğe bu günlerde o kadar çok ihtiyacımız var ki sadece esnaf kesiminin değil, tüm toplumun ihtiyacı var. Ahiliği bizim yaşatmamız gerekiyor. Tüm bireylerin de ahilik kültürünü yaşaması gerekir” diye konuştu.

KTO tarafından yılın ahisi seçilen Mustafa Nevzat Özhamurkar ise, “Beni yılın ahisi seçen Kayseri Ticaret Odasına teşekkür ederim. Ahilik denildiğinde eline, diline, beline sahip olmak gerekir. Bu felsefe ile yaşamak gerekir. Ahilin temelinde usta çırak ilişkisi var. Birinci ustam babamdır. Büyüklerimin yanında çıraklık yaptım. Ahilik gönül adamlığı demektir. Ahiliğin mesleği olmaz" ifadelerini kullandı.

Tören kapsamında Ahilik şed kuşatma töreni yapıldı. Daha sonra yılın ahisi seçilen Mustafa Nevzat Özhamurkar'a ‘Ahilik Kaftanı’ giydirildi. (DHA)

Editör: Haber Merkezi