AK Parti Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki, Kafkas halklarının uğradığı Büyük Sürgün’ün 151. Yıldönümü nedeniyle bir açıklama yaptı. Büyük Sürgün’de kahraman ve onurlu Çerkes halkının çok büyük acılar yaşadığını ve büyük kayıplar verdiğini vurgulayan Özhaseki, “151 yıl önce yaşanan; ama bir türlü içimizden çıkmayan bu acıyı derinden paylaşıyor, sürgünde hayatını kaybedenleri rahmetle anıyorum” dedi.

AK Parti Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki, Çerkezlerin Kafkasya’dan sürgün edilmesinin 151’inci yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Dünya tarihinin en acı olaylarından birisini 1864 yılında yaşadıkları toprakları terk etmek zorunda bırakılan Çerkezler yaşamıştır. Uğradıkları zulüm, göç esnasında yaşanan zorluklar ve Karadeniz’in azgın dalgaları binlerce Çerkez’in Anadolu topraklarına ulaşamadan hayatlarını kaybetmesine neden olmuştur. Anadolu coğrafyası Türk ve İslam coğrafyasında sıkıntı çekenler için her zaman bir sığınma coğrafyası olmuştur. Bizler belki farklı yerlerden gelmişiz; ama burada buluşmuşuz ve burayı yurt edinmişiz. Anadolu bizim son bağımsız kalemiz. Allah bu bayrağı göklerden indirtmesin. Ezanlarımızı da susturtmasın. Birliğimize, dirliğimize göz koyanlara da fırsat verdirtmesin. Çerkez vatandaşlarımızın 151 yıl önce yaşadıkları acı bizim acımızdır. Kayıpları bizim kaybımızdır. Çünkü biz yıllar içinde yoğrulmuş etle tırnak olmuşuz. Allah hiçbir topluma böyle acılar göstermesin.”
Editör: Haber Merkezi