Kongrelerde konuşan Özhaseki, Türkiye’yi ilgilendiren meselelerde, Türkiye’nin karşısında konumlanan ana muhalefet partisini eleştirdi.Pandemiyle mücadeleden, Akdeniz’deki gelişmelere kadar birçok konuda CHP’nin tavrını eleştiren Özhaseki şunları söyledi:

“Pandemi sürecinde en başarılı ülkelerden birisi Türkiye”

"Pandemiyle mücadelede dünyada belki de en doğru adımları atan tek ülke Türkiye. ABD'de pandemiden dolayı hastaneye başvuranlar 25-30 bin dolar ödüyorken, Batı’da birçok ülke hastalara yetişemiyorken, Türkiye'de bu süreçte peş peşe yeni hastaneler açıldı. Hastalara mağduriyet yaşatılmadı. CHP’nin sağlık sistemimizi eleştirmesi anlamsız ve yersiz. Çünkü pandemi sürecinde en başarılı ülkelerden birisi Türkiye.

“İçimizdeki İrlandalılar, Türkiye’nin başarısına sevinemiyorlar”

Akdeniz'de hakkımızı arıyoruz, ‘Libya'da ne işiniz var’ diyorlar. Suriye'de teröristlerin canını okuyoruz, ‘Suriye'de ne işiniz var Esed ile barışın’ diyorlar. Karadeniz'de doğal gaz buluyoruz, ‘7-8 yıllıkmış’ diyerek beğenmiyorlar. Bu habere sevinmeyen Türk vatandaşı olur mu? Kardeşim bir yıllıkta olsa “helal olsun” dersin. Aramaya devam ediyoruz. İskandinav ülkelerinde yüzlerce kez deniyorlar ama bulamıyorlar. Biz sekizinci denememizde bulduk. 18'de bir daha buluruz, 108'de bir daha buluruz. İçimizdeki İrlandalılar, Türkiye’nin başarısına sevinemiyorlar. Büyük ve güçlü Türkiye iddiamızın her defasında yeniden altını çiziyoruz, görmemek için gözlerini kapatıyorlar. Memleket için hayırlı olan bir işe neden sevinmezsiniz ki?"

“Hakkımızı sonuna kadar arayacağız”

Akdeniz’deki gelişmelere de değinen Özhaseki, "Akdeniz'de olanlara dikkat ediyor musunuz? Gemilerimiz Akdeniz'de olmasın istiyorlar. Karadeniz'de bulduğumuz gibi orada da doğal gaz, petrol bulmayalım istiyorlar. Anadolu toprakları dışına bir milim bile adım atmayalım istiyorlar. Türk Gölü olarak anılan Akdeniz'de bugün Yunanistan fink atacak, 13 bin kilometreden gelen ABD ve bununla birlikte Avrupa istediğini yapacak biz de seyredeceğiz öyle mi? Buna izin vermeyeceğiz. Akdeniz'de hakkımızı sonuna kadar arayacağız" dedi.

Özhaseki, Teşkilatlara seslendi

Geçmişten bugüne kadar özveri ve gayretle teşkilatlarda görev yapan herkese teşekkür eden Özhaseki, “Bu davaya gönül vermiş, bu millete hizmet etmiş tüm arkadaşlarımızdan Allah razı olsun. Kolay bir iş değil. Önce hizmet etmeye niyet etmek sonra da canla başla çalışmayı gerektiriyor. Bu yüzden geçmiş dönemde teşkilatlarda görev alan her bir arkadaşıma burada tekrardan teşekkür ediyorum. Bayrağı devralan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Cumhur İttifakı'nın ruhuna uygun olarak hizmet ettikleri için birkez daha teşekkür ediyorum.”ifadelerini kullandı. Ayrıca Özhaseki, Cumhur İttifakı belediyeleri olan Sarız ve Pınarbaşı belediye başkanlarına ve MHP İlçe Başkanlarına ayrı ayrı teşekkür etti.

Kongrelere; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı Kayseri İl Koordinatörü İshak Gazel, Kayseri Milletvekilleri Hülya Atçı Nergis, İsmail Emrah Karayel, İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Cumhur İttifakı Sarız ve Pınarbaşı Belediye Başkanları ve İlçe Başkanları ile AK Parti Teşkilat mensupları katıldı.Öte yandan AK Parti Pınarbaşı İlçe Başkanı Türkay Karave AK Parti Sarız İlçe BaşkanıHulusi Kara güven tazeleyerek yeniden seçildi.

Editör: Haber Merkezi