Kayseri Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı ve AK Parti Milletvekili Aday Adayı Mehmet Özhaseki, AK Parti Genel Merkezi’nin görevlendirmesiyle AK Parti Yurt Dışı Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanlığı’nın Almanya’da organize ettiği bir dizi seçim çalışmasına katıldı. Üç gün boyunca gurbetçilerin katıldığı toplantılara iştirak eden Özhaseki, esnaf ziyaretlerinde de bulundu. 
AK Parti Genel Merkezi gurbetçilerimizin en çok yaşadığı şehirlerden biri olan Almanya’nın Stuttgart kentinde seçim çalışması yapmak üzere Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı ve AK parti Kayseri Milletvekili Aday Adayı Mehmet Özhaseki’yi görevlendirdi. Özhaseki, üç gün boyunca AK Parti Yurt Dışı Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanlığı’nın düzenlediği etkinliklere katıldı. Almanya’daki seçim çalışmalarına 3 Nisan Cuma günü başlayan Mehmet Özhaseki, Heilbronn Camii’nde kılınan Cuma namazının arsından gurbetçilerimizle bir araya geldi. Kayserililer Derneği başta olmak üzere bazı dernek ziyaretlerinde de bulunan Özhaseki, Almanya programının ikinci gününe gurbetçilerimizin katılımıyla gerçekleştirilen kahvaltılı toplantıyla başladı. Sindelfingen, Markgröningen ve Feuerbach bölgelerinde esnaf ziyaretleri yapan Mehmet Özhaseki, akşam saatlerinde de Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) Stuttgart kentinde düzenlediği Çanakkale'yi anma etkinliğine katıldı. Almanya’daki programının üçüncü gününde iş adamları ve bölge yöneticileriyle toplantılar yapan Mehmet Özhaseki, daha sonra Nürtingen ve Göppingen’de dernek ziyaretlerinde bulundu.  

“GURBETÇİLERİMİZİ BAŞI DİK GEZİYOR”
AK parti Genel Merkezi’nin görevlendirmesiyle Almanya’da seçim çalışmalarına katılan Mehmet Özhaseki, televizyon programlarına da katıldı. Kendisiyle yapılan röportajlarda Türkiye'nin güçlü olmasının ve kalkınmasının Avrupa'da yaşayan Türk vatandaşlarını da mutlu ettiğine ve gururlandırdığını vurgulayan Özhaseki, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak güçlüyseniz, ekonomik kalkınmışlığınızı sağlıyorsanız, bağımsızlığınızı iyice özümsemişseniz tüm Türklere arka olabiliyorsunuz. Dolayısıyla gurbetçilerimiz de kendi devletleriyle övünüyor ve gurur duyuyorlar. Hatta başları dik geziyorlar. Eğer zayıf olursanız buradaki insanların da boynu bükük kalıyor" dedi.

"ŞER ODAKLARI BOŞ DURMUYOR"
Geçtiğimiz günlerde Çağlayan Adliyesi'nde Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın teröristler tarafından şehit edilmesiyle ilgili bir soruyu da cevaplayan Mehmet Özhaseki, “Türkiye ne zaman yükselmeye, ciddi projeler ortaya koymaya başlasa içerden ve dışarıdan şer odaklar yerinde durmadı” diye konuştu. Türkiye'de bu büyük yatırımlar yapıldığında önce Gezi olaylarının başladığını, sonra hükümeti devirme operasyonlarının yapıldığını, şimdi ise seçimler yaklaştıkça daha da şiddetlenecek bir biçimde insanları infiale sevk edecek işlere girişildiğini dile getiren Özhaseki, "Bunlardan birisi de Türkiye'de bir cumhuriyet savcımızın teröristlerce şehit edilmiş olması. Herhalde bütün insanlar, Türkiye'de milyonlarca insan televizyonlarda bu olayı seyredip gözyaşı dökmüş, Fatihalar okumuştur" diye konuştu.
                Ancak en acı tarafın bütün milletin, milyonlarca insanın cumhuriyet başsavcısı ile devletin tarafında tavır almışken muhalefetten bazı ağızların hala teröristlerden yana konuşabilmeleri olduğunu söyleyen Özhaseki, "Ne yazık ki yine üzülerek söylüyoruz terörist bile diyemediler bazılarına. Artık bunların da söylenmesi lazım. Türkiye'nin buraları çoktan geçmesi lazım. Böyle işlerin iç siyaset malzemesi yapılmaması lazım. 'İktidarda şu parti var ben de ona karşıyım o yüzden yapılacak her türlü kötülüğe müstahak orası' demek vatan hainliği ile eşdeğerdir" dedi.

"BENİM AVRUPA'DA İMRENECEĞİM BİR ŞEY KALMADI"
                Kayseri'yi Avrupa şehri haline getirmesi nedeniyle Kayseri’de çok sevildiğinin belirtilerek seçmenlerin kendisini nerede görmek istediklerinin sorulması üzerine Kayseri’de yaptığı hizmetlere değinen Mehmet Özhaseki, “Yıllar öncesinde Avrupa'ya geldiğimde şehrin bir belediye başkanı olarak gözüm buradaki yollarda, parklarda, kaldırımlarda, tesislerde, raylı sistemlerde, statlardaydı. Türkiye'ye hep içim yanarak geri dönerdim. 'Bizde bunlar niye olmaz' diye üzülürdüm. Allah'a hamdolsun yıllarca belediye başkanlığı yaptım ve bugün benim Avrupa'da imreneceğim bir şey kalmadı. Burada ne görmüşsem, daha iyisiyle şehrime kazandırdım. İnsanımızın imkanlarını geliştirecek her türlü projenin altına imza atmaya gayret edeceğiz. Eğer azıcık bir bilgim ve birikimim varsa onu da milletimiz için kullanacağım inşallah" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi