Kayseri’den yayın yapanTV 1 televizyonunda önceki gün yayınlanan 1’inci Gün programında Gazeteciler Metin Sönmez, İsmail Şahin ve Tolgay Yılmazkonuyu enineboyuna tartıştı.

“O RÖPORTAJ SU GİBİ AKIP GİDİYOR KESME-BİÇME YOK”

Programda konuşan Gazeteci Metin Sönmez, söz konusu röportajın ilgili kısmında kesme-biçme-ulama yapılmadığını, su gibi akıp giden bir röportaj olduğunu belirterek, Özhaseki’nin insanların aklıyla alay ettiğini anlatarak şunları söyledi: “Ben röportajın o bölümünü izledim. Baskı yok, bir problem yok, son derece şahane, su gibi akan bir röportaj ve içinden geldiği gibi konuşmuş. Karşıdaki gazeteci soruyor siz de cevaplıyorsunuz. Röportaj su gibi akıp gidiyor arkadaş! Sonrasında ben böyle demek istemedim de şöyle demek istedim demeye gelen cümleler kurmayı, ben insanların zekasına karşı geliştirilmiş bir tavır olarak nitelendiriyorum. Ben kabul etmek ve kabul etmiyorum. Orta da bir açıklama var, bu açıklamayı gerek sosyal medyada gerekse Tv ekranlarından insanlar izledi sizde bu cümleleri kurdunuz. Sonrasında bunu başka tarafa getirip evirmeye çevirmeye gerek var mı? Ya kullandığınız cümlelerin arkasında sonuna kadar duracaksınız!Yok durmuyorsanız, (Spontane konuşurduk kendiliğinden gelişen bir konuşmanın içinde ifade etmem gereken şeyleri doğru ifade edememişim fark ettim üzgünüm) diyebilirsiniz. İşte o zaman bunu hem insanlar hem de gazeteciler olarak saygıyla karşılayabiliriz. Özhaseki, (Röportajımın bir bölümünü kestiler- biçtiler falan demiş) öyle bir şey yok kardeşim! Hepimiz izliyoruz hayır öyle bir şey var da bizim zeka seviyesi olarak bunu engelleyen bir durum mu var? Çıkıyorsunuz bir röportaj veriyorsunuz bir dizi cümle kuruyorsunuz bu LGBT üzerine, sonra da diyorsunuz ki Allah’ın yarattığı üzerine! O zaman sormak lazım kainattaki neyi Allah yaratmadı? O bakış açısıyla şeytanı da Allah yarattı, sapkını da Allah yarattı, terörist de öyle başka birileri de öyle! Yani hepsini aynı kategorinin içerisinde nasıl tartabilir siniz?Siz elmayla-elmayı, armutla-armudu tartmanız lazım. Siz elmayla armudu aynı kefede tartıyım diyorsunuz! Ortada net bir durum var! Sonrasında da çok yoğun tepkiler gelince, üç aşağı beş yukarı benzer cümleler kuruyorsunuz bu sefer başka yönden başka yola gitmeye çalışıyorsunuz. Kabul edebilir gibi değil, benim fikrim bu kardeşim. Ben bu konuda çok net tavrı olan bir adamım, (LGBT) benim gözümde sapkınlıktır. Sapkınlığın da izahının olmadığını, kutsi yollarla kutsamanın da kimseye bir getirisi olmadığını düşünenlerdenim. Kimse kusura bakmasın o işin içerisinde hata üzerine hata, yanlış üzerine yanlış var! Hakikaten yadırganması gereken bir durum var ortada!”

“ÖZHASEKİ’Yİ ÇOK YADIRGADIM VE KINADIM”

Kayseri gibi muhafazakar bir kentten çıkan bu tür açıklamaların yadırganması gerektiğini belirten Gazeteci İsmail Şahin de, söz konusu açıklamaları nedeniyle Özhaseki’yi kınadığınıbelirterek, “Velev ki sapkınlık değil hastalık, niye başımızın üstünde yeri olsun? Devletimiz onlara bir tedavi yöntemi geliştirsin” dedi.

“ÖZHASEKİ, OY DEVRİŞMEK İÇİN KONUYA BALIKLAMA ATLADI”

Programda konuya ilişkin son olarak değerlendirmelerde bulunan Gazeteci Tolgay Yılmaz ise, Özhaseki’nin LGBT içerikli açıklamalarının oy devşirmeye yönelik olduğunu iddia ederek, “ Özhaseki HDP’nin oylarının Allah belasını versin dedikten sonra, tepkiler gelince özür dileyip çark etti. Konu muhalefetin gündemine gelse bence bu konuda da çark edecekti. Ben bu konuya Özhaseki gibi balıklama atlamak istemiyorum” diye konuştu.

HABER: ALİ TÜRKASLAN

Editör: Haber Merkezi