Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili Aday Adayı Mustafa Özsoy, 7 Haziran seçimleri için Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ndeki görevinden istifa ettikten sonra KCETAŞ'ı kendisine mekan tutan AKP Kayseri Milletvekili Aday Adayı Mehmet Özhaseki ile görevi devrettiği Mustafa Çelik ve KCETAŞ yönetimi hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Kayseri Adliye Sarayı önünde bir basın açıklaması yapan Özsoy, "Özhaseki, belediye personelini, belediyenin ve KCETAŞ'ın kaynaklarını siyasal çıkarlarına alet ediyor. Özhaseki, KCETAŞ'ın satışı ile vole vurma peşinde midir? O kurumdan elini ve eteğini çek ve derhal istifa et" diye konuştu.
Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili Aday Adayı Mustafa Özsoy, 7 Haziran seçimleri için Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ndeki görevinden istifa ettikten sonra KCETAŞ'ı kendisine mekan tutan AKP Kayseri Milletvekili Aday Adayı Mehmet Özhaseki hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.
Konuya ilişkin Kayseri Adliye Sarayı önünde bir basın açıklaması yapan Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili Aday Adayı Mustafa Özsoy, "Bildiğiniz gibi biraz önce Mehmet Özhaseki, Mustafa Çelik ve KCETAŞ Yönetim Kurulu Üyeleri Kerem Erengül, Sema Cıngıllıoğlu, Hidayet Atasoy, Hüseyin Beyhan, Halil Taşyapan ile Cengiz Kılıç hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundum. Dilekçemiz, 2015/ 10003 sayı numarasıyla Cumhuriyet Savcılığı'nın kayıtlarına girmiştir.
Suç duyurumuzun konusu kamu kaynaklarını özel menfaatlerine kullanmak ve kullandırmak, Yüksek Seçim Kurulu'na muhalefet ve Seçim Yasası'na muhalefet ile Türk Ticaret Kanunu'na muhalefetten dolayıdır" şeklinde ifadeler kullandı.

"ÖZHASEKİ, KAMU KAYNAKLARINI KULLANIYOR"

Özhaseki'nin seçim kampanyasını yüzde 51'i Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan Kayseri ve Civarı Elektrik T.A.Ş'ın kaynaklarını kullanak yürüttüğünü öne süren Özsoy, şöyle konuştu:
"Bildiğiniz gibi, AKP Kayseri Milletvekili Aday Adayı Mehmet Özhaseki, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan Milletvekilliği Genel Seçimlerİ için Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden 10 Şubat 2015'de düzenlediği basın toplantısında istifa etmiştir. Sayın Özhaseki, kamu görevi olan Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa etmesine rağmen, kamu kaynaklarını kullanmaya devam ettiği gözlenmektedir. Yüzde 51'lik hissesi Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan Kayseri ve Civarı Elektrik Şirketi'ndeki görevinden de istifa etmesi gereken Özhaseki, söz konusu şirket içerisinde kendisine ait ayrı bir makam odası düzenletmiş, seçim çalışmalarını da burada yürütmeye başlamıştır. Bir kamu kuruluşu olan KCETAŞ'ın personeli, binası, odası, elektriği, suyu gibi giderleri yine yüzde 51'lik hissesi, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan KCETAŞ'dan karşılanmaktadır."

"ÖZHASEKİ, BELEDİYE PERSONELİNİ DE SİYASAL ÇIKARLARINA ALET EDİYOR"

Sözlerinin devamında yine Özhaseki'nin şuan Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nde görevli maaşlarını belediyeden alan 3 ayrı personeli de seçim çalışmalarında kullandığını öne süren MHP Kayseri Milletvekil Aday Adayı Özsoy, "Bunlar da yetmezmiş gibi, Özhaseki Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin Basın Yayın Servisi'nde kameraman çalışan Burak Ünal, Hakan Çat, Faik Çiftçi yide seçim çalışmalarında kullanmaktadır. Bu çalışanlar seçim süresi boyunca adeta Özhaseki'nin siyasal çakırları için yaptığı çalışmalarına hizmetkar olarak görevlendirilmiştir. Ancak maaşları, mesaileri ve sosyal hakları Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin kasasından ödenmektedir. Özhaseki'nin sergilediği bu tutum kamu vicdanını rahatsız etmekte, eşit şartlarda olması gereken seçimlerdeki yarışın adaletini de altüst etmekte ve tarafsızlığa gölge düşürmektedir"şeklinde ifadeler kullandı.
"ÖZHASEKİ, KCETAŞ'IN SATIŞI İLE VOLE VURMA PEŞİNDE MİDİR?"
Özhaseki'nin, şuanki tutumuyla şirketi töhmet altında bırıktığını ve satışı konuşulan KCETAŞ'dan vole vurma peşinde olduğunu iddia eden Özsoy, "Özhaseki'nin Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa ettikten sonra KCETAŞ'a gidip kendine özel makam odası düzenletmesinin yanında bu günlerde zaman zaman satışı gündeme gelen şirketi de töhmet altında bırakmaktadır. Özhaseki'nin 200 milyon Dolar'a satılması planlanan şirketten bir an evvel elini eteğini çekmesi ve orayı bir an evvel terk etmesi gerekmektedir. Aksi halde şirketin satışı şaibeli bir duruma düşebilir. Özhaseki, son gittilik bu şirketi hangi yandaşına peşkeş çekmek için orayı terk etmemektedir? Soruyorum sizlere; Özhaseki neden BEF'e, KAYMEK'e değil de KCETAŞ'ı mekan seçmiştir? Bu durumun kamuoyu adına aydınlatılması gerekmektedir? Özhaseki, KCETAŞ'ın satışı ile vole vurma peşinde midir? Kendisininde bu durumu, ‘’…yav arkadaş ben orada bir odada oturuyorum. Orada oda çok.gelin birinde de siz oturun…’’ ifadeleri ile ikrar ederek kabullenmiştir. Yine, şirketin merkezini Ankara’ya taşınması gerektiğini ifade edmesi de, akıllarda şu soruyu gündeme getirmektedir. Aceba, Milletvekilliğine gidince, buradaki sürdürdüğün saltanatını Ankarayamı götürecek, Ankarada misafirlerinimi ağırlayacaksın, yani arpalık olarak mı kullanacaksın.? Bunun sebebini kayseri kamuoyu bilmelidir ve hakkıdır. Kayseri dururken nasıl olurda, şirketin merkezini başka yere taşımaya cesaret edersin?" diye sordu.

"O KURUMDAN ELİNİ VE ETEĞİNİ ÇEK VE DERHAL İSTİFA ET"

Özhaseki'ye seslenek, kul hakkı yediğini belirtip istifa çağrısını yineleyen Özsoy, " Ey haseki, derhal o kurumdan elini ve eteğini çek ve derhal istifa et. Bu kul hakkıdır. Kul hakkının hesabını vermek çok zordur. Bu tüyü bitmemişin hakkını yemektir. Bu ahlaki değildir, etik değildir ve hukuki hiç değildir.Unutma ki bu mazlum millet, elektirik parasını dahi ödeyemez hale gelmiştir. Durum böyleyken senin yaptığın düpedüz Kayseri halkına saygısızlık ve hiçe saymaktır. Hak yemektir. Hem de kul hakkı. Kayserili hemşehrilerimizin, ve fakir- fukaranın hakkını yemektir" ifadeleriyle sözlerini noktaladı.
Basın açıklamasında MHP Kayseri Milletvekili Aday Adayları İsmihan Gülser Üçok ile Sami Eker de katılarak destek oldu.
HABER: ALİ TÜRKASLAN

Editör: Haber Merkezi