Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın yaptığı açıklama sonrasından hem Kayseri Şeker Fabrikası karıştı hemde kamuoyu Ak parti’ye yüklendi. FETÖ’den ceza alan Osman Canıtez’in Elitaş’ı Hüseyin Akayla birlikte ziyaret etmesi ve fotoğraf paylaşılması hem Ak Partiyi hemde Mustafa Elitaş’ı zora soktu. Yaşanan bu gelişmeler sonrasında Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi adayı çiftçi Erkan Öztürk, bir açıklama yaptı. Öztürk şunları söyledi;

Sayın Hüseyin Akay !

Bugün TV yok mu? Tv, Tv geziyordun ne oldu? Genel müdürünün Fetö'den aldığı ceza için Tv’ye çıksan, yada çıktığın TV’lerde ki arkadaşlar mikrofon tutup sorsunlar ceza ile ilgili ne düşünüyorsunuz diye. Tabi soracak TV’ci varsa... Olayı şöyle özetleyeyim sizlere; Osman Canıtez’in yargılandığını sağır sultan bile biliyordu. En basitten ben 1 senedir diye diye dilimde tüy bitti. Bilmiyordum demek siyasi bir cevaptı verildi .Bu arkadaşlar Osman Canıtez’in davasının erteleteceğini düşündükleri için rahatlardı. Halen mahkeme salonuna gülerek geldiler ama bilmiyorlardı ki ceza zaten verilmişti. Sadece tebliğ kısmı kalmıştı ve tebliğ edildi. Ben 2 ay önceden sosyal medya hesabımdan alacağı cezayı yılına, ayına kadar yazmıştım. Bir toplantı halinde iken sayın bakanımızın o attığı twitter görünce arkadaşlara hitaben de bu resme iyi bakın bu resim sayın bakanımızı çok zora sokacak demiştim ve sosyal medya hesabımdan da bu resme iyi bakın diye yayınlamıştım. Aklıma şu soru gelmişti o zaman. Acaba o resim mahkemeye bir mesaj mıydı?

Değerli kardeşlerim!

Levent Benli’de yargılandığı davadan ceza alacak. Alacagı cezayı yazsam yanlış anlaşılır şimdi. Gelelim asıl meselemize. Fetö’den ceza alanlar fabrikanın ön kapısından çıkartılıp arka kapısından tekrar işe alınıyor yada kendisi olmaz ise en yakını işe başlatılıyor. Şuan Kayseri Şeker de Fetö’den ceza alıp görevine devam eden müdür var. Bu süreci yöneten, bunların hepsini yapan, bunlara destek veren HÜSEYİN AKAY’dır. Artık bu adama dur denilmesi gerekmektedir. Buradan siyasilere seslenmek istiyorum artık bu adamla bağlarınızı kesin. Çünkü süreç daha yeni başladı kabak başınıza patlar.”dedi.

Editör: Haber Merkezi