Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi 7 Temmuz’da seçime gidecek. Seçime kısa bir süre kala Başkan adayı Erkan Öztürk ve eski başkan Vedat Ali Özışık, çiftçilerle Cumhuriyet Meydanında ortak bir basın açıklaması yaptı. İlk olarak konuşan Başkan adayı Erkan Öztürk, “Bugün burada toplanmamızın 3 temel sebebi var. Birincisi Kayseri Pancar Kooperatifinin seçimlerine siyasi kişilerin karışmasını istemiyoruz. Bu siyasi parti seçimi değil, çiftçi kurumunun seçimidir. Siyasilerin bu seçime müdahale etmesini istemiyoruz. Sayın Hüseyin Akay, siyasilerle poz vererek kendisine destek verdiğini yönünde bir algı oluşturmak istiyor.”dedi.

SEÇME VE SEÇİLME HAKKIM HÜSEYİN AKAY TARAFINDAN ENGELLENİYOR

Seçme ve seçilme hakkının Başkan Hüseyin Akay tarafından engellendiğini de dile getiren Erkan Öztürk, “ Bir diğer konu ise seçme ve seçilme hakkımızın elimizden alınmasıdır. Seçme ve seçilme hakkı her Türk Cumhuriyeti vatandaşın anayasal hakkıdır. Buna engel olunamaz. Kooperatif kanunundan yararlanmama rağmen kanunsuz şekilde seçme ve seçilme hakkım engellenmektedir. Ben noter huzurunda başvuru yapmama rağmen Hüseyin Akay tarafından kanunsuz bir şekilde engellemesidir. Kanunsuzluk vardır. Devlet büyüklerimize, Cumhurbaşkanımızı, Tarım Bakanımızı ve Valimizi göreve davet ediyorum. Bu seçim bu şekilde engellenmemelidir. Önceden Cumhurbaşkanımıza yapılan kanunsuzluk şimdi şahsıma da yapılmaktadır.”şeklinde konuştu.

FETÖ’DEN ARINDIRILMIŞ BİR FABRİKA VE YÖNETİM İSTİYORUZ

“Biz FETÖ’den arındırılmış bir fabrika ve yönetim istiyoruz.”diyen başkan Adayı Öztürk, “ Fabrikadaki görevliler FETÖ’den ceza almıştır. Hüseyin Akay bunları kurtarmak için bunlara şahitlik yapmaktadır. Siyasilerimizden bazıları Hüseyin Akay’a destek açıklamaları yapmaktadır. Bu nasıl denklem bunu biri bana anlatsın. Aynı değirmene su taşımaktadırlar. Bizler Cumhurbaşkanımızın direktifleri ile FETÖ ile mücadelemiz devam etmektedir. Bizim buradan ricamız artık Cumhurbaşkanımız bizi duymasıdır. Sesimizi duymaz ise bizde 2023yılında Cumhurbaşkanımızın sesini duymayacağız artık. Cumhurbaşkanımızı göreve davet ediyoruz. Biz sadece meydanlarda adalet istiyoruz. Biz burada çiftçilerin isyanını dile getiriyoruz. Sesimizi duyun artık.”dedi.

KAYSERİ ŞEKER PEŞKEŞ ÇEKİLMİŞTİR

Daha Önce Başkanlık yapan Vedat Ali Özışık ise, “2001-2010 yılında görev yaptım. Bu dönemlerde Boğazlıyan Şekeri yaptım. Güneş hastanesini aldık. Gaziantep’te 2 fabrika kurduk. Bayrampaşa’dan büyük bir arazi aldık. Bize kumpas yapıldığında Boğazlıyan şeker fabrikasının 305 trilyon uzun vadeli borcu vardı. O dönem Bizi FETÖ kumpası ile cezaevine gönderdiler. Şimdi aklandık ve paklandık. Şimdi demokrasi ve adalet varsa Erkan beyin ve benim üyeliğim yapılmalıdır. Ama bunların amaçları farklı. Engelleme yapıyorlar.”dedi.

KAYSERİ ŞEKER SİYASİLERİN ARPALIĞI OLMUŞ

Pancar Ekiciler Kooperatifin tüm mallarının satıldığını da dile getiren Vedat Ali Özışık, “Her yer satılmış. Kayseri Şeker peşkeş çekilmiş, FETÖ ile iç içe girmiş ve siyasilerin arpalığı olmuştur. Gelinen noktada son fırsat. Bu genel kurul çiftçinin kaderi olan bir seçim. Çiftçilerin yüzde 15’ini hisselerini borsaya açacaklar. Bu hisseler satıldığjnda söz sahibi olamayacaksınız. Sembolik bir çiftçi olacaksınız. Ben inanıyorum, FETÖ ile anılan ve peşkeş çeken bu yönetimi yok edeceksiniz. Bu haramzadeleri 7 Temmuz’da yenelim. Kazanacağız, kazanacağız, kazanacağız. Tüm çiftçilerimiz birleştiler. 7 Temmuz’da bunları yeneceğiz. “ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi