İYİ Parti Kocasinan Belediye Başkan Adayı Dr. Hasan Sami Özvarinli,31 Mart akşamı baskı ortamında ve eşit şartlarda yapılmayan seçimlerde kazanılan her belediyeyi bir kazanım olarak göreceğini söyledi.

Özvarinli, yerel seçim çalışmaları kapsamında önceki gün ziyaret ettiği Hırka Mahallesi dönüşü bir basın mensubunun sorularını yanıtladı:

-Seçimlere çok kısa bir süre kaldı. Uzun süredir sahada çalışıyorsunuz. Sizin gözleminiz nedir? Tabloyu nasıl görüyorsunuz? Yapılan bazı anketler var ama ben Anketlere fazla bakmıyorum. Sokağın nabzını olabildiğince tutmaya çalışıyorum. Sokağın nabzı güzel.Vatandaşlarımız bizi sevdi,kucakladı,evini,iş yerini,gönlünü bize açtı,bizimle dertleşti,bize içini döktü. İktidardan bir bıkkınlık, yılgılık var. Taahhütlerini yerine getiremeyen bir iktidar var ve toplum kendini aldatılmış hissediyor. Dolayısıyla bu yerel seçimlerde sandığa giderken vatandaşlar düşünerek gidecek. Oylarını İYİ Partili belediyelerden yana kullanacak. Kayseri’de, Kocasinan’da bunları görüyoruz. Umarım gördüğümüz tablo Allah’ın izniyle vatandaşlarımızın oylarıyla gerçekleşir.

‘Her belediye değerli’

-31 Mart akşamı ’İYİ Parti başarılı oldu ’ya da’ İYİ Parti başarısız oldu’ demeniz için nasıl bir sonuç ortaya çıkmalı?

31 Mart akşamı şöyle bir tablonun ortaya çıkmasını bekliyorum: Demokratik standartlarda müthiş bir geriye gidiş var. Eşit olmayan koşullarda bir yerel seçim gerçekleştiriyoruz. Toplumun üzerinde büyük bir baskı var. Medyanın büyük bir bölümünü kontrol eden bir siyasal yerel iktidar var, Buna rağmen alacağımız her belediye bizim için kazanım olacaktır. Belediye başkanlarının sayısı-demokrasiyi savunan Millet ittifakının-olacağı her belediye, güçlü olarak çıkacağı her belediye seçimi, topluma şu mesajı verecektir. Biz bütün baskılara rağmen demokrasiden yana tercihimizi kullanıyoruz. Bu çember ne kadar büyük olursa, Ülkeye vereceğimiz mesajı da o kadar güçlü olacak.

‘Son hafta yoksula ulaşacağız’

-31 Mart öncesi son hafta çalışma programınıza baktığımızda ilçe merkezi ağırlıklı olduğu görülüyor. Kocasinan’a son haftada özel bir strateji mi uygulanacak? Kocasinan, geri kalmışlığıyla büyük bir köy görümünde bırakılmışsa da, çok büyük bir ilçe aslında. Bir metropol aslında. Kocasinan’a daha fazla zaman ayırmamız gerekiyor. Biz de arkadaşlarımızla oturduk, toplumun ulaşılmayan yoksul ve dar gelirli kesimlere ulaşmak istiyoruz, ulaşıyoruz da. Kocasinan’ın ne olduğunu kavrayamamış, yani ilçemi? Yoksa büyük bir köy mü? Yada metropol mü? Bunu göremeyen buna kavuşamayan ve bunu yaşayamayan bir halk var. Onlara yaşanır bir Kocasinan, daha güzel ve temiz bir kent yaşamı sunmaya hazırız.Onlarla biraz daha sıcak ilişki kurmak istiyoruz.Mitingler filan değil,Kocasinan’ın önemli kanaat önderleriyle,toplumun değişik kesimleriyle toplantılar yaptık,yapmaya da devam ediyoruz.Esnaf ve vatandaşlarımızla buluşmaya devam ediyoruz.

‘Başarılı olacağız’

-İYİ Partinin pek çok büyükşehir belediye adayı ve ilçe belediye adayları var. Son haftaya girilirken İYİ Partinin izlediği bu tercihin sahadaki karşılığını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Parti Genel Merkezimiz yeni bir strateji izledi. Yeni genç ve donanımlı adayları, ayrıca arkasında başarı öyküsü olan adayları milletimizin önüne çıkardı. Örneğin; Dursun Ataş ismi ilçe belediyesinden büyük bir başarı elde etmiş ve şimdi de bu başarılarını büyükşehir belediye başkanlığında sunacak.

Dolayısıyla belediye başkanlığını aldığımızda göreceksiniz,Kayseri ve Kocasinan nefes alacak. Memleketin evladı olarak ben Hasan Sami Özvarinli olarak söz veriyorum. Gerçekleştireceğimiz başarılıları herkes görecek. Bu stratejimiz tutacak.Seçimlerin sonunda da göreceğiz hepimiz başarılı olacağız.Kocasinan’ın sorunları omuzlarımızda olacak.Bu sorunları ortak akılla ve birlikte çözeceğiz ve ilçemizi birlikte yöneteceğiz.Basın mensubunun sorularını yanıtlayan Özvarinli, sözlerini şu ifadelerle bitirdi:”Halkımızı, kendilerine hizmet etmek için yola çıkan memleket evlatlarına sahip çıkmaya, destek olmaya çağırıyoruz.”dedi.

Editör: Haber Merkezi