Millet İttifakı İYİ Parti Kocasinan Belediye Başkan Adayı Dr. Hasan Sami Özverinli, yerel seçim çalışmalarına Argıncık ve Uğurevler’den sonra Yeşil Mahalle ile Erkilet’te devam etti. Kocasinan Belediye Başkan adayı Özvarinli, dünkü seçim turunu Argıncıktan Erkilet’te taşıdı.

Seçim çalışma mesaisine partili arkadaşlarıyla birlikte Uğurevler Mahallesi’nde esnaf ziyaretiyle başlayan Özvarinli, ardından Arıncık’da seçim ofisinin açılışını yaptı. Oradan semt pazarını gezdi. Argıncık’tan, Erkilet’te seçim ofisin açılışına katıldı. Açılışın ardından Erkilet’te ve Yeşil Mahalle’de bazı toplantılara katıldı, daha sonrada Yüregil mahallesi sakinlerinden Turan Özdil’in daveti üzerine buradaki ev toplantısına iştirak etti. Kızık’ta vatandaşlarla bir araya geldi. Buralarda vatandaşlara konuşan Özvarinli,”Partili arkadaşlarımla geziyorum. Müthiş ilgi görüyoruz. İnanılmaz. Her kesimden insan kendi siyasi hareketleriyle bizi selamlıyorlar. O kadar mutlu oluyorum ki. Bazen tek tük bazı vatandaşlarla göz göze geliyoruz. Gözünden anlıyorum. Belli ki oyunu bize verecek ama bize yaklaşmaya korkuyor, uzak duruyor. Neden uzak duyuyor? Ne yazık ki o gariban vatandaşıma öyle öğretmişler. Üzülüyorum. Bakın, o vatandaşlarımızda bizlerden uzak durmasını anlayamıyorum. Bizler bu memleketin evlatlarıyız. Amacımız memleketimize güzel ve kalıcı hizmetler sunmak. Hepimiz kardeşiz, aramızda asla ayrı, gayrı olmamalı. Kin ve nefret olmamalı. Bu iki duygu iyi bir şey değildir. Milletçe bütün ilişkilerimiz sevgi ve saygı içerisinde olmalı. Bu memleket hepimizin. Bu milleti sucu, bucu diyerek ayırmak olmamalı. Biz insanımızı seviyoruz ve onlara hizmet etmek için bu hayırlı yola çıktım. Yanımda olduğunuz için hepinize yürekten teşekkür ediyorum, Kocasinan baş tacı olacak” dedi.

İYİ PARTİ KURMAYLARI ARGINCIKTA

İYİ Parti Kocasinan İlçe Belediye Başkan Adayı Dr. Hasan Sami Özvarinli ve Kurmayları Uğurevler’deki seçim turunu tamamlayıp, Argıncık’a geçti. Özvarinli’ye İYİ Parti Kocasinan İlçe Başkanı Yurder Şahin eşlik etti. Özvarinli, Argıncık turuna seçim ofisinin açılışıyla başladı. Argıncık Yavuz Sultan Selim Caddesi üzerinde gerçekleştirilen ofis açılışında ilk konuşmayı İlçe Başkanı Yurder Şahin ile İl Başkanı Süleyman Bozkurt yaptı.Ardından kürsüye gelen Kazım Yücel geldi,kısa bir konuşma yaptı ve mikrofonu Başkan adayı Özvarinli’ye bıraktı.Özvarinli,Cadde üzerinde toplanan coşkulu kalabalığa seslendi.Argıncıkta kendilerine gösterilen yoğun ilgi nedeniyle buradaki programa katılan vatandaşlara teşekkür etti.

“31 Mart’ta asla gecikmeyelim ve 1 Nisan’a zaferle uyanalım” diyen Özvarinli, konuşmasına, Argıncıkta Rant olmadığı için buralara bakmadılar diyerek söze başladı. Argıncıkta bir metre kare arsası olanların bu haklarına haram getirmeyeceğim. Dürüst, adil ve şeffaf bir belediyecilik yapacağım. Mazlumun hakkını kimseye yedirmeyeceğim. Biz başımızı öne eğecek bir şey yapmayız. Bundan emin olunuz” dedi.

“ADAY OLDUM, İLÇENİN DİLİ DEĞİŞTİ!”

Argıncık ve benzeri mahallerin hak ettiği değeri kazanacağını ifade eden Özvarinli,”Hem sanayisi hem tarımı hem de turizm potansiyeli olan ilçemizin bugün istenilen noktada değilse, bunu yönetenler beceremedi demektir. Kocasinanın mahallelerine, Kayserinin diğer ilçelerinden görmek için bile akın akın gelecekler. Kocasinan’ı seven biriyim. Bu şehrin, Kocasinan’ın evladı olarak söz veriyorum. İlçenin her mahallesi baş tacı olacak. Kayseri’nin en büyük tarım alanına sahip olan Kocasinan’da ortaya koyacağımız tarım politikalarıyla bu süreci değiştireceğiz” diye konuştu.

“Ben aday olduğum günden beri şehrin dili değişti” diyen Özvarinli,”İnsana dair unuttukları her şeyi onlara hatırlattık. Bizim insanımızın akıllıdır.14 gün kala. Seçimi kazanmak için kopyacılığa geçmişse, bizim insanımız ona oy vermez. Kocasinan ne yapar? Emekli eder, gönderir” dedi.

“TATLI DİLLİ, GÜLER YÜZLÜ OLACAĞIZ!”

Konuşmasına devam eden Özvarinli,”Kocasinan’a hizmet edip, çok güzel işler yapacağız. Bu süreçte bir şeyi başarırız. Tatlı dilli, güzel konuşmayı temel görev bileceğiz. İlla kötü konuşup, bağıran, çağıran biri olmayacağız. Ben diyorum ki,’O veren de benim, oy vermeyende. Oy verenlere teşekkür edeceğim, oy vermeyenlere de daha fazla hizmet edeceğim. Partizanlığı bitireceğim’ diyorum. Siyasiler ne derse desin, size hangi suçu yüklerse yüklesin, umursamayın. Kötü söz sahibine ait. Biz,sabırla anlatacağız.İnsanlar oy verecek.Kimseyle tartışmayın.Bazen çok üzülüyorum.Arabamla geziyorum.Müthiş ilgi görüyoruz.İnanılmaz.Her kesimden insan kendi siyasi hareketleriyle bizi selamlıyorlar. O Kadar mutlu oluyorum ki. Bazen tek tük göz göze geliyoruz. Gözlerinde anlıyorum. Belli ki kin duyuyor. Tatlı dilli olacağız. Hep tatlı dilli konuşacağız” diye konuştu.

“AMACIM ÇOCUKLARIN SEVGİSİNİ KAZANMAK”

Belediye başkanı olarak anacının çocukların sevgisini kazanmak olduğunu vurgulayan Özvarinli,”Çocuk, karşılıksız sever, beklentisi yoktur.1 Nisan’dan itibaren Kocasinan’ın çocuklara doya doya hizmet etmeye gelen bir belediye başkanı olacağım. Kendi ilçemde çocuk sevgisini doya dosya yaşamalıyız. Kocasinan’ın bütün çocuklarına müjdeliyorum ki dünyanın en büyük çocuk kentinde, Kocasinan’ın her mahallesindeki çocukların eşit hale gelecek olması en büyük projemdir. Çocuklar ve kadınlar mutlu değilse, kendilerini güvende hissetmiyorsa o şehir mutlu olamaz. Kadınların kendini güvende hissettiği, mutluluk şehri var etmeye çalışacağız. Bize düşen, bunu organize etmek ve insanları birleşmektedir” dedi.

“BAŞARACAĞIMIZ ŞEY BU!”

Özvarinli, seçim ofisinin açılışının ardından Pazar ziyaretine geçmek için yola çıktı. Bu sırada Özvarinli’nin içinde bulunduğu aracın önü, sevgi gösterilerinde bulunan vatandaşlar tarafından kesildi. Özvarinli, aracından vatandaşlara kısa bir konuşma yaptı ve “İYİ Partililer kadar, bana destek veren CHP’lilere, MHP’liler ve Saadet Partililere teşekkür ederim.Hep birlikte başaracağımız şey bu birliktelik olacaktır “dedi.

Daha sonra Argıncık Semt Pazarına geçen Özvarinli, burada vatandaşların alkışlarıyla karşılandı. Pazar alışverişi yapan vatandaşların halini ve hatırını soran Özvarinli, onlarla bol bol sohbet etti, destek istedi. Özvarinli, Pazarcılık yapan esnaflalar sohbet etti. Bu sırada bir vatandaş” Başkanım pazara geliyoruz ama her şey pahalı olduğu için ihtiyaçlarımızın tamamını alamıyoruz. Bir kaç yeşillik alıp evimize gidiyoruz” demesi üzerine Özvarinli,” Haklısınız her gittiğim yerde vatandaşlarımız hayat pahalılığında söz ediyor, dert yanıyor. Ben demeden vatandaşlarımız diyor,’Allah aşkına bizi bunlardan kurtarın’. Bu durum çok kötü” diye cevabını verdi. Özvarinli, Pazar tunu, vatandaşların yoğun ilgisi altında bitirdi. Özvarinli buradan meclis Üyesi adayı Kazım Yücel ile birlikte Rukiye Gazioğlu Huzurevinde kalan yaşlıları ziyaret etti. Özvarinli ”Yüreklere dokunmak adına, yaşlılarımızın duasını almak adına burasını ziyaret ettik. Bizi karşılayan ve bizimle ilgilenen Huzurevi Müdürü Mehmet Akdaş’a teşekkür ederiz “dedi.

“TARIM, HAYVANCILIK VE ORMAN CAN DAMARLARIMIZ”

Millet İttifakı İYİ Parti Kocasinan Belediye Başkan adayı Dr. Hasan Sami Özverinli, İlçe Başkanı Yurder Şahin ile birlikte İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Şahin ile Kayseri Orman Bölge Müdürü Adnan Diltemiz’i makamlarında ayrı ayrı ziyaret etti. Her iki ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Dr. Hasan Sami Özvarinli,” Ülkemizde dışa bağımlılıktan kurtulmak için Tarım çok önemli, Hayvancılık keza öyle. Ormanlarımız ise teneffüs ettiğimiz havaya oksijen veren can damarlarımız” dedi.

25 YILDIR AK PARTİYE OY VERDİNİZ,KARŞILIĞINDA BİR HİÇ VERDİLER.

Millet İttifakı İYİ Parti Argıncık ve Erkilet Seçim Ofisi’nin açılışı büyük bir coşku ile gerçekleştirildi. Alkışlar, sloganlar eşliğinde gerçekleştirilen açılışta selamlama konuşmasını İl Başkanı Süleyman Bozkurt ile İlçe Başkanı Yurder Şahin yaptı. Ardından mikrofonu Kazım Yücel aldı ve kalabalığa seslendi: Yücel,”Bu şehirde, Kocasinan Belediyesinde meclis üyeliği yaptım. Argıncık yararına alınan kararlara el kaldırdım. Ama bir şey yapılmadı.50 yıldır Argıncık mağdur. Bunu gören ve bilen vatandaşlarımızın dikkatine sunuyoruz. Argıncık halkının yüzde sekseni 25 yıldır, AK Partiye oy veriyor. Karşılığında ise hiç hazmet alamıyor. Bunu değiştirin ve İYİ parti adayına oy verin hizmet gelsin” dedi.

Seçim Bölgesi’nde, Argıncık halkına seslenen İYİ Parti Kocasinan Belediye Başkan Adayı Dr. Hasan Sami Özvarinli ise şunları söyledi:” Memleketimizin en çok kanayan yarası olan Argıncık. Köy görünümünde olan Argıncık. İnsanlarımız bu gidişattan memnumlar mı? Memnun değilsiniz biliyorum.Kendiniz için evlatlarınız için değiştiririn artık.25 yıldır sizleri hizmete hasret bırakanları 31 Mart’ta değiştirin.Buradan hepinizin gözlerinde bu değişimi görüyorum.AK Parti iktidarı sizlere değil,Ranacılara değer veriyor,sığınmacılara değer veriyor.Canım pahasına da ola memleketime,memleket evlatlarına sahip çıkacağım.Çünkü bunların karşısında yalakalık yapmayan biri var artık,eğilmeyen,bükülmeyen biri var artık.Melikgazi’de,Alpaslan’da rant binaları var.Oralarda yaptıkları binaları buralarda yapmıyorlar, çünkü burada rant yok.Ben Merkez Sahada siyaset yaparak geldim.Karşınıza size hizmet etmek için çıktım yanımda olun.Birlikte güzel işler yapalım.Bin sizlere buradan açık ve net olarak konuşuyorum,Ben sizlere güzel bir Kocasinan vaat ediyorum.25 yıldır bu bölgeyi yöneten ağabeylerimize sesleniyorum:Şu manzaraya bakın.Kocasinan’ı 25 yıl ben yönetmiş olsaydım şimdi karşınıza çıkamaz yerin dibine girerdim.Argıncık olmuş bir çıkmaz sokak.Biz Argıncık, için güzel projeler hazırladık.Buraya Şehit Muhsin Yazıcıoğlu meydanı yapacağız.Mimari güzellikleri buraya getireceğiz.Evleriniz ve dükkanlarınız değeri artacak.Gelin hep birlikte bu belediye başkanını değiştirelim” şeklinde konuştu.

Argıncık ve Erkilet Mahallerinde gerçekleştirilen yeni seçim ofisinin açışlı miting havasında geçti. Açılışa İYİ parti İl Başkanı Süleyman Bozkurt, Kocasinan İlçe Başkanı Yurder Şahin, Melikgazi İlçe Başkanı Erdal Dağ, Millet İttifakı CHP Melikgazi Belediye Başkan Adayı Dr. Sema Karaoğlu, İYİ Parti Kocasinan 1.Sıra Meclis Üyesi adayı Kazım Yücel ile birlikte bazı meclis üyesi adayları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Haber Merkezi