Millet İttifakı İYİ Parti Kocasinan Belediye Başkan Adayı Dr. Hasan Sami Özvarinli, Erkilet ve Boztepe’de coşkulu bir kalabalığa hitap etti. Özvarinli’nin önceki akşam yerel bir televizyon kanalındaki konuşması ise kamuoyu tarafından en çok izlenen program oldu.

İYİ Parti Kocasinan Belediye Başkan Adayı Dr. Hasan Sami Özvarinli, seçim çalışmaları kapsamında, Hacisaki, Gevher Nesibe, Yavuzlar Mahalleri’nde esnaf ve vatandaşlarla buluştu. Bu ziyaretlerin bazı bölümlerine Büyükşehir Belediye Başkan adayı Dursun Ataş,İl Başkanı Süleyman Bozkurt, İlçe Başkanı Yurder Şahin, CHP Melikgazi Belediye Başkan adayı Dr.Sema Karaoğlu, Meclis üyesi adayı Kazım Yücel ile partililer de eşlik etti.İYİ Partililer hep birlikte Şehit ve gaziler Derneği ile Şehir Hastanesini ziyaret etti.

Özvarinli ise Erkilet Osman Gazi ve Boztepe’de ev toplantılarına katıldı. Çok sayıda vatandaşın katıldığı ev toplantısında önemli mesajlar veren Kocasinan Belediye Başkan adayı Dr.Özvarinli burada yaptığı konuşmasında,”Size hizmet etmek, sevginizi kazanmak dünyanın en güzel şeyi. Size layık olmak ve hizmet etmek istiyorum.5 yıl boyunca gurur duymak istiyorum. Sizinle bu güzelliği koruyacağız. İçeride öyle bir hava var ki sımsıcak beni ısıttınız. O gözlerinizin içi parlıyor ya, o benim için dünyanın en güzel şeyi. Bu şehirde insanı gören, hizmet eden bir belediye olacağız. Size asla ihanet etmeyeceğiz. İhtiyaçların peşinde koşacağız” dedi.

“ GERİ KALMIŞLIK BİTECEK”

Seçim çalışmasına ara vermeden devam eden Millet İttifakı İYİ Parti Kocasinan Belediye Başkan Adayı Dr.Hasan Sami Özvarinli’ ziyaret ettiği her yerde ilgi ve sevgiyle karşılanıyor. Esnaf ve vatandaşların sorunlarını dinleyen Özvarinli, İlçenin geri kalmışlığından dert yanan vatandaşlara ‘sabırlı olun 31 Mart’ta az kaldı’ diye cevap veren Dr.Özvarinli şunları söyledi:”Anlaşılıyor ki dağ gibi çoğalan sorunlarınız var.25 yıldır verilen ve yerine getirilmeyen sözler yüzünden bugün bu millet bu halde. Belediye Başkan adayınız olarak benim arkamda sadece sizler varsınız. Sizlerden biri olan,içinizden çıkan bu evladınıza adayınıza sahip çıkmanız beni mutlu ediyor ilk iki yılda kanalizasyon dan imara, ulaşımdan sosyal alanlara park ve bahçelere kadar bu bölgenin sorunlarını çözeceğiz.Bölgemizde tarım ve hayvancılık üretimini teşvik edeceğiz.İş istihdamı yaratacağız ve bu geri kalmışlığı ortadan kaldıracağız,bitireceğiz” dedi.

“ÇOCUKLAR İÇİN ÇALIŞACAĞIM”

Ülkenin geleceği olan çocuklara, onların geleceğine hizmet etmek için geleceğini belirten Özvarinli,”Çocuğa sahip çıkmayan ve onların sağlıklı yetişmesine katkı sunamayan bu hakkı vermeyen, bu şehirde başarılı değildir. Bu çocuklara çalışacağım işte. Onların yüreği hizmet istiyor. Ben, İlçedeki 0-17 yaş gurubunda 117 bin 248 çocuğa hizmet edeceğim. Bu çocuklarımızın çoğu yoksul ailelerin çocukları, bunlara sahip çıkacağız. Bu şehrin mağdurları, kaybedeni olmayacak. Oy verdi iyi oy vermedi kötü olmayacak. İnsanları, yaşam biçimleriyle sorgulamayacağız.

Kadınların bu şehrin çalışanı üreteni olmasını istiyoruz. Şehrin kırsalı üretsin istiyoruz. Kocasinan’ı birilerinin heba etmesine asla izin vermeyeceğiz. Kayseri’nin en gelişmiş, kırsalları en değerli yerleri olacak. Erkilet aslında Kocasinan’ın en kıymetlisi. Kocasinan kimsenin oyuncağı olsun istemiyoruz. Biz, bu şehrin kırsalına Kocasinanlıları kolay ulaştıracağız. Kolay ulaşım için pırıl pırıl yollar yapacağız, güzel hizmetler götüreceğiz” dedi.

“MEMLEKET EVLADI SÖZÜ VERİYORUM”

“Memleket evladı olarak söz veriyorum” diyen Özvarinli,”Kocasinan doğduğum yer biliyorum.Doğduğum ve büyüdüğüm şehrime katkı sunacağım.Üretime yöneleceğiz ve kadınların çalışmasını, üretmesini destekleyen bir belediye başkanı olacağım.Ürettiğiniz malın pazarına yardımcı olacağız. Hizmetlerde ayrımcılık yapılmayacak. Her gecen gün nüfusu artan şehrimizin her türlü tüketime ihtiyacı var. Sizlerin ürettiklerini vatandaşlarımız tüketecek.Partizanlığı bu şehrin hafızasından söküp atacağız.

Benim arkamda, bütün partilere mensup insanlar var. Bana oy vermeyecek hiç kimse yok diye düşünüyorum. Kendime inanıyorum. Herkesin ailesini, çocuğunu, yaşam koşullarını düşünüyorum. Her partiye mensup insanların oyuna talibim. Tokalaştığım, kucaklaştığım, selamlaştığım, yâda elini sıkamadığım, halini hatırını soramadığım, ulaşamadıklarımda beni af etsinler, herkesin oyuna talibim, onlarda bana oy verecekler ” şeklinde konuştu.

“ÇALIŞKAN BAŞKAN OLACAĞIM”

Kocasinan’ın gelmiş geçmiş en çalışkan belediye başkanı olacağım. Bu şehre barış, huzur gelecek, partizanlık bitecek. Liyakat, akıl, mantık. Bunlar olacak.Bu şehrin insanına,insan gözüyle bakan bir belediye başkanı olacağım” diye konuştu.

“BÜTÇE YÖNETİMİ”

Hayatı ucuzlatıp, eğitime katkıda bulunacaklarını belirten Özvarinli,”Yoksul ailelere sofra destek paketimiz olacak. Bir haneye giren para, yoksulluk sınırının altındaysa katkıda bulunacağız. Yüzde 11.9’lar oranına yükselmiş işsizlik var.Bu kayıtlı rakam,birde kayıt dışı var.Bu oranda yüzde 16’lara çıkmaktadır.İşsizliği azaltana kadar sosyal yardımları devam ettireceğiz. Bu süreçte de onlara iş ve istihdam sağlayacağız.’Milletin parasını, millet için harcayacağız’ Saygıdeğer Kocasinan halkı, sevgili hemşeherilerim bütçeyi yoksullar için, ilçemizi ayağa kaldırmak için kullanmama izin verecek misiniz?(vatandaşlardan ‘Evet’ sesleri.)İşte benim vatandaşlarım.Memleketten evladına güvenmenizden dolayı beni çok mutlu ettiniz.Ben, sizlerden talimat alıp, sıkıntılarınızı çözeceğim.”dedi.

“ÖZVARİNLİ GELİYOR” DEYİN…

31 Mart’ta 15 gün kaldığı hatırlatmasını yapan Özvarinli, sözlerini şöyle noktaladı:

“Buradaki insanlarımızın, her biri kendi komşusuyla konuşursa seçimi alırız.Sizlerden ricam 31 Mart Pazar gününe kadar komşularınızla irtibatlı olmanız.Yani seçim çalışmalarınıza devem etmeniz. Bu iş sizsiz olmaz. Bizi, komşularınıza, akrabalarınıza, arkadaşlarınıza, herkese anlatacaksınız.’Çok çalışkan bir insan geliyor’ diyeceksiniz Kocasinan’ın başına.’Güçlü belediye dürüst bir başkan’ geliyor diyeceksiniz her konuştuğunuza. Seçimi ben kazanmayacağım hep birlikte hepimiz kazanacağız. Bu seçimin kaybedeni yok. Herkesimden bize oy gelecek. Benin rakibime oy atmayı düşünenleri de buradan sevgi ve saygıyla sesleniyorum. Kocasinan’a daha çok hizmet edecek Başkan adayının ben olduğunu halkımız gördü.

Çünkü benim güzel enerjim, banim sizler gibi insanlara güzel bakışım, şimdiye kadar başka bir partiye oy vermiş olan onların bile kalplerini bile eritir.Bu kadar güveniyorum kendime.hepinize minnet duyuyorum,hepinize şükran doluyum,hepinizin yüreğine sağlık.Bana ,büyük bir enerji verdiniz.Ben,her gün üç beş mahalleyi gezmeye devam edeceğim.Her yerde de bu enerjiyi hissetmek istiyorum.Bütün dostlarıma selam yollayın.deyin ki Özvarinli geliyor deyin.Hep beraber bu ilçeyi yöneteceğiz deyin.”

Editör: Haber Merkezi