Millet İttifakı’nın İYİ Parti Kocasinan Belediye Başkan Adayı Dr.Hasan Sami Özvarinli,”Bizim belediyecilik anlayışımız, bütün işlerimizi adilane, ortak akla, şeffaflıkla yapacağız. Hiçbir grubun, hiçbir zümrenin adamı olmadan yalnız ve yalnız sizlerin başkanı olarak görevimi, hizmetimi yapacağız. Burada herhangi bir kanunsuz harekete göz açtırmayacağız. Bunu özellikle herkes bilsin” diye konuştu. Kocasinanlılara adil ve şeffaf bir yönetim vaat eden Özvarinli,”Kurumsal Sistem objektif, berrak, adil şeffaf, denetlenebilir ve herkese açık olacak. Halkın parası halkın hizmetinde harcanacak. Yönetim anlayışındaki temsil ilkemiz budur. Ve yönetim anlayışındaki sistematik hizmet üretme noktasındaki yapıyı da hizmeti seri şekilde üretecek bir adil ve şeffaf bir hizmet formasyonuna kavuşturacağım” dedi.

31 Mart’ta gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Seçimleri kapsamında çalışmalarını aralıksız sürdüren, ziyaret etmedik esnaf, elini sıkmadık vatandaş bırakmayan İYİ Parti Kocasinan Belediye Başkan adayı Dr. Hasan Sami Özvarinli, İlçe Başkanı Yurder Şahin, Meclis Üyesi adayı Kazım Yücel ve diğer meclis üyesi adayları ile birlikte vatandaşlarla kucaklaştı.

‘Adil, Şeffaf Ve Katılımcı Belediyecilik’

Seçim Bölgesi’nde vatandaşlarla buluşan, kucaklaşa, konuşan ve dertleşen Kocasinan Belediye Başkan adayı Dr. Hasan Sami Özvarinli, beş temel ilkeyle Kocasinan Belediyesi’ni yöneteceklerini ifade etti. Sosyal, kültürel, yeşilin korunması, hizmet ve katılımcı belediyecilik anlayışını vaat ederek seçim çalışmalarını yürüttüğünü kaydeden Özvarinli,”Katılımcı belediyeciliğin temel ilkesi de sivil toplum örgütleri, kanaat önderleri olsun şehri, şehrin temel değerleriyle yönetme esasıdır. Biz adil bir yönetim’ diyoruz. Ve orada da bizim yerel yönetimler olarak şehrin sivil toplum örgütleri ve halkın yönetime katıldığı bir anlayışla şehrin yönetilmesinin bizlere yasal anlamda parti programı içerisinde bizlere öneriliyor. Şehir, şehrin değerleriyle yönetilirse anlam kazanır. Şehir yani Kocasinan ilçemiz erdemli, faziletli, temayüz eden bir şehir olur. Onun için şehrin geçmişiyle olan bağlantısını koparmamamız gerekiyor. Büyük usta Mimarsinan’ımızın ismini taşıyan bu nadir İlçemizin bu kimliğini yapacağımız güzel hizmetlerle yücelteceğiz. Kocasinan ilçemizin hafızasını ve belleğini silecek tutum ve davranıştan da kaçınmamız lazım. Onun içindir ki biz belediye başkanı olduktan sonra hemen akabinde hizmetlerimize başlayacağız. Bunların hepsinin temelinde Kocasinan’ımızı layık olduğu yere hazırlayacağız” diye konuştu.

Dürüstlük esası üzerine kurulmuş bir yönetim anlayışını ortaya koyacaklarını dile getiren Özvarinli,”Adil ve Şeffaf yönetilebilir, denetlenebilir, adaletli bir yönetim, halkın parasını halkın hizmetinde harcayan herkese aleni olan bir yönetim anlayışın Kocasinan Belediyesi ve kurumlarda da bunu ihdas etmek” dedi.

‘Laf olsun diye söylemiyorum’

Özvarinli, Kocasinan belediyesi olarak çok büyük hizmetlerin altına imza atacaklarını kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:”Bunu laf olsun diye söylemiyorum. Onun için Kocasinan Belediyesi’nde insan odaklı hizmetler olacak. Bu bizim hizmet standardımız olacak.”

‘Sistemi doğru kurgular, doğru düzen üzerine uygularsanız; adil, adaletli ve şeffaf olursanız problem yaşamasınız’ diyen Özvarinli,”Bizler buna çok dikkat edeceğiz. İnşallah birkaç gün sonra seçim sandığında vatandaşlarımız bize onay verirse, göreve gereve gelmemizi sağlarsa,geldiğimizde de kurumsal sistem objektif, berrak, adil, şeffaf, denetlenebilir, saydam ve herkese aleni olacak. Yönetim anlayışımızdaki temel ilkeler bundur. Ve yönetim anlayışımızdaki sistematik hizmet üretme noktasındaki yapıyı da hizmeti seri şekilde üreterek bir hizmet formasyonuna büründüreceğiz ve adil bir düzen ve yönetim anlayışının hâkim olması için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi