Par davasında dağ fare doğurdu... 292 yılla yargılanan Kayseri Eski Emniyet Müdürü Orhan Özdemir'in de aralarında bulunduğu Kayseri kamuoyunu uzun süredir meşgul eden, İhaleye Fesat Karıştırma , Suç Örgütü Kurma ve Yönetme iddiasıyla açılan Par Temizlik ve Güvenlik davası sonuçlandı. Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugün görülen duruşmasında örgütlü suç iddialarından beraat kararı çıktı.
Kayseri Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 25 Mayıs 2010 sabahı, 34 ayrı adrese eşzamanlı baskın yaparak dönemin Kayserispor Başkanvekili ve Par Grup Yönetim Kurulu Başkanı Türker Horoz ile beraberindeki 44 kişiyi gözaltına almış, 292 yılla yargılanan Kayseri Eski Emniyet Müdürü Orhan Özdemir'in de aralarında bulunduğu birçok kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmışlardı.
Tüm sanıkları daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere beraat eden söz konusu davanın bir önceki duruşmasında davaya bakan Cumhuriyet Savcısı müteaalasında, kamunun zarara uğratılmadığı yönünde görüş beyan etmiş, ve tüm sanıkların beraatini talep etmişti.
Davanın bugün gerçekleştirilen son duruşmasında yargılanan Türker Horoz, İlker Horoz, Orhan Özdemir, Remzi Çapar, Nuh Çapar ile birçok kişi hakkında ortaya atılan Örgütlü Suç iddiası çöktü ve beraat kararı çıktı.
HABER: ALİ TÜRKASLAN
Editör: Haber Merkezi