2007 yılında çıkarılan 21 sayılı Başbakanlık Genelgesi ile kamu görevlilerine aylık maaşlarının yatırıldığı bankalar tarafından promosyon ödemesi yapılmasının önü açıldı. 2010 yılındaki 17 numaralı genelgede de, “Banka tarafından verilecek promosyon miktarının tamamı personele dağıtılacaktır” ifadesiyle paranın tamamının çalışanın hakkı olduğu açık ve net bir şekilde vurgulandı. Kamu kurumlarında çalışanlar 30-40 bin liralara varan peşin promosyon parası alırken, 330 bin kişilik bir teşkilattaki polislere aylık sadece 300 TL ödeniyor.

POLİS PROMOSYONU NE KADAR, KAÇ TL?

EMNİYET SEN'in başlattığı kampanya büyük destek gördü. Sosyal medyada her gün farklı bir etiketle etkinlikler yapıldı. Daha önce görülmemiş şekilde toplamda 5 milyon civarında tweet atıldı.

50 bin TL promosyon isteyen polislerin Ağustos ayı başından bu yana devam eden mücadelesi bir oranda sonuca ulaştı.

Emniyet Genel Müdürlüğü 3 yıllık promosyon miktarının 27 bin TL olduğunu açıkladı.

Yeni protokol 1 Kasım'da yürürlüğe girecek.

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ AÇIKLAMASI

“Teşkilatımızın maaş promosyon protokolü, 18 Mart 2022 tarihinde 5 yıllık süre için Türkiye Vakıflar Bankası A.Ş. ile imzalanmıştı.

Bahse konu protokol ile tüm personeli kapsayacak şekilde aylık ödemelerin 300 TL olması ve enflasyon karşısında değer kaybetmemesi için her altı ayda bir memur maaş zammı oranında artırılması şartı getirilmişti.

Ancak 2022 yılında memur maaşlarında ortaya çıkan yeni durum üzerine, Vakıfbank ile yaklaşık 3 ay süren yeniden görüşmeler gerçekleştirilmiş ve maaş promosyonu ile ilgili bir değerlendirme sürecine girilmiştir.

Yapılan görüşmeler neticesinde protokol revize edilmiştir. Yeni promosyon protokolünün süresi 3 yıl olarak belirlenmiş ve tek seferde peşin ve eşit olarak hiçbir kesinti yapılmaksızın her personele 27 bin TL ödenmesi karara bağlanmıştır.

Yeni protokol 1 Kasım 2022 tarihinde yürürlüğe girecektir.

Ayrıca Vakıfbank ile önceden yapılan ve süresi henüz tamamlanmamış olan promosyon protokolleri de iptal edilerek yeni protokole dahil edilecektir. Vakıfbank dışındaki bankalarla devam eden protokoller ise sözleşmelerin bitiş tarihinde söz konusu yeni protokole dahil olacaktır.

Vakıfbank Yönetim Kuruluna, Vakıfbank Genel Müdürü'ne ve protokol görüşmelerini gerçekleştiren heyetlere, Türk Polis Teşkilatı adına çok teşekkür ediyoruz.

Editör: Haber Merkezi